Hlavní obsah

Chelsea pokořila poslední Watford až v nastavení

LIVERPOOL

Obhájce titulu v anglické Premier League Chelsea vyhrál ve Watfordu 1:0 a stále tak ztrácí na vedoucí Manchester United šest bodů. O zisku tří bodů na hřišti posledního týmu soutěže rozhodl gólem v nastavení Salomon Kalou. Manchester v sobotu dokázal otočit nepříznivé skóre po prvním poločase a porazil Blackburn 4:1. Střelcem dne byl Peter Crouch z Liverpoolu, který třemi góly pomohl deklasovat Arsenal 4:1.

Foto: REUTERS/Eddie Keogh

Fotbalisté Chelssea oslavují gól do branky Tottenhamu v opakovaném utkání FA Cupu.

Článek

Peter Crouch zahájil svůj koncert už ve 4. minutě. Domácí dlouhán si naběhl na křižnou přihrávku Arbeloay a z bezprostřední blízkosti zavěsil. Stejný hráč si ve 35. minutě naskočil na centr Aurelia a nekompromisně hlavou upravil na 2:0. Po hodině hry završil debakl Kanonýrů Daniel Agger, který hlavou usměrnil další centr Aurelia z pravé strany. Po chvíli přišel do hry Tomáš Rosický, který nahradil Diabyho.

Alespoň čestný úspěch hostí vstřelil William Gallas, který v 73. minutě využil centr Hleba po rohovém kopu. Famózní výkon završil Crouch v 81. minutě. V pokutovém území si po centru Pennanta posadil na zem Tourého, přikopl si patičkou míč a kolem bezmocného Lehmanna završil hattrick. Liverpool se tak pomstil soupeři za tři letošní porážky ve vzájemných utkáních.

Manchester zabral po přestávce

Další výhru si připsal vedoucí Manchester United, přestože v poločase utkání s Blackburnem prohrával. To ve 28. minutě Carrick nešťastně tečoval centr z pravé strany, Van der Saar stihl jen vyrazit a Matt Derbyshire z bezprostřední blízkosti otevřel skóre. Favorizovaný lídr tabulky vyrovnal v 61. minutě po samostatné akci Pauza Scholese.

Dokonalý obrat završil v 73. minutě Michael Carrick, kterému připravil míč Cristiano Ronaldo. Manchester měl ve druhém poločase drtivý tlak, kterému obrana Rovers nedokázala odolat. V 83. minutě uspěl dorážkou přímého kopu Ronalda Korejec Park Ji-Sung a v poslední minutě uzavřel skóre na 4:1 střídající Nor Ole-Gunnar Solskjaer.

V posledním okamžiku vybojovala výhru mistrovská Chelsea. V nastaveném čase Ševčenko posadil míč na hlavu Salomona Kaloua, který rozhodl o výhře 1:0. Další čisté konto vychytal Petr Čech. Londýnský klub tak po výhře ztrácí na Manchester stále šest bodů.

Anglie - 31. kolo:
Liverpool - Arsenal 4:1 (4., 35. a 81. Crouch, 60. Agger - 73. Gallas), Bolton - Sheffield United 1:0 (80. Davies), Charlton - Wigan 1:0 (86. D. Bent z pen.), Fulham - Portsmouth 1:1 (90.+2 Pearce - 4. Kranjčar), Manchester United - Blackburn 4:1 (61. Scholes, 73. Carrick, 83. Či-song, 90. Solskjaer - 29. Derbyshire), Newcastle - Manchester City 0:1 (80. Mpenza), West Ham United - Middlesbrough 2:0 (2. Zamora, 45. Tevez), Watford - Chelsea 0:1 (90. Kalou).

Reklama

Související témata: