Hlavní obsah

Chelsea získala do obrany stopera Alexe z Eindhovenu

LONDÝN

Brazilský obránce Alex se stal další letní posilou fotbalistů londýnské Chelsea. V pátek se dohodl na příchodu z nizozemského PSV Eindhoven, kde byl na tříletém hostování právě z Chelsea. S anglickým vicemistrem podepsal smlouvu na tři roky. Klub to potvrdil na svých internetových stránkách.

Článek

Pětadvacetiletý stoper se měl stát posilou Chelsea, za kterou hraje i český brankář Petr Čech, již před třemi roky. Nakonec ho však "Blues" museli poslat na hostování, jelikož Alexův dřívější příchod brzdily především dohady o získání pracovního povolení.

To se v Anglii vydává hlavně fotbalistům, kteří za poslední dva roky odehráli alespoň tři čtvrtiny reprezentačních utkání své země. Alex ho obdržel až letos, přestože dosud odehrál za Brazílii jen deset zápasů včetně letošního mistrovství Jižní Ameriky.

Zatímco loni měla Chelsea na stoperském postu problémy, letos je na tomto místě přetlak. V létě totiž dvojici John Terry, Ricardo Carvalho doplnil i Izraelec Tal Ben Haim a nyní Alex. Trenér Mourinho se tak nemusí obávat o střed obrany, kde ještě měsíc nebude moci počítat s kapitánem Terrym, kterého trápí zranění kolena.

Reklama

Související témata: