Hlavní obsah

Fotbalisty Velké Británie na OH v Londýně by mohl vést Ferguson

LONDÝN

Slavný skotský kouč Alex Ferguson by mohl na olympiádě v Londýně 2012 vést společnou fotbalovou reprezentaci Velké Británie. Trenér Manchesteru United jedná o místu u týmu s šéfem organizačního výboru Sebastianem Coem.

Foto: Internet

Alex Ferguson

Článek

Podle listu The Times se Ferguson o možnost koučovat na olympiádě velmi zajímá, není si však jistý, jestli by působení u týmu dokázal skloubit s trénováním United. "Bylo by nepochopitelné, kdyby chtěli někoho jiného," citoval list mluvčího Manchesteru, podle kterého prý klub Fergusonovi v případné práci u olympijského výběru hráčů do 23 let nebude bránit.

Šestašedesátiletý Ferguson se sice může pochlubit devíti ligovými tituly s United a triumfem v Lize mistrů, trenérské úspěchy jsou však druhořadým důvodem, proč ho chce Coe k týmu. Podle deníku by přítomnost skotského trenéra na lavičce mohla ulehčit jednání se severoirským, skotským a velšským fotbalovým svazem, které se k myšlence společné reprezentace staví velmi zdrženlivě. Obávají se, že by účast Velké Británie na olympiádě mohla ohrozit jejich fotbalovou samostatnost, přestože šéf FIFA Sepp Blatter je písemně ujistil o opaku.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.