Hlavní obsah

Kouč Chelsea Grant byl po remíze rozladěn, boj o titul ale nevzdává

PRAHA/LONDÝN

Osm branek přineslo dohrávané střetnutí 37. kola anglické Premier League mezi Tottenhamem a Chelsea, které skončilo remízou 4:4. Přestože Blues třikrát vedli, na výhru nedosáhli. Dokonce mohli odjet ze stadiónu Spurs bez bodu, když v závěru neproměnil vyloženou šanci Dimitar Berbatov. „Zápas se musel líbit fanouškům ale nám rozhodně ne, protože jsme chtěli vyhrát,“ smutnil trenér Blues Avram Grant.

Článek

Chelsea, v jejíž sestavě chyběl český brankář Petr Čech kvůli nedoléčenému kotníku, se na White Hart Lane ujala bleskově po třech minutách vedení zásluhou Didiera Drogby. Kohouti ale pokaždé na úder hostů našli odpověď, byť v 52. minutě prohrávali již 1:3.  „Když třikrát ztratíte vedení, tak hráči nemohou být spokojeni, zvláště když jsme ukázali takovou vnitřní sílu,“ dodal Grant v rozhovoru pro BBC.

Dvaapadesátiletý trenér, jenž v září nahradil u kormidla Joseho Mourinha, nebyl také spokojen s bráněním standardních situací, z nichž Kouhouti tři zužitkovali. „Je to velmi frustrující,“ rozčiloval se. „Přitom v obranné hře je naše velká síla, nedovedu si to vysvětlit,“ přidal Grant.

S bojovností svého týmu byl spokojen domácí trenér Gus Poyet. „Byl to úžasný zápas, který se musel líbit všem kromě brankářů,“ řekl. „Mohli jsme dokonce vyhrát nebýt fantastického zákroku Cudiciniho,“ připomněl Poyet střelu bulharského kanonýra Berbatova z bezprostřední blízkosti v závěru zápasu, kterou italský gólman zlikvidoval reflexivním zákrokem pravou rukou.

„Jsme stále ve hře o titul a nepřestaneme bojovat,“ vzkazuje trenér Chelsea na dálku svým největším konkurentům - vedoucímu Manchesteru United a druhému Arsenalu, proti němuž v neděli Blues změří síly v přímém souboji o druhou příčku, na kterou mají ztrátu dva body. Manchester United svou dohrávku proti Boltonu vyhrál díky dvěma trefám Cristiana Ronalda 2:0 a v čele je s pětibodovým náskokem na Chelsea, Gunners na Manchester ztrácejí body tři.

Ronaldo slavil výhru a 33. branku v sezóně

Portugalský kanonýr má tak na svém kontě již 33. branku v sezóně. „Mé sebevědomí je velmi vysoké a cítím se ve skvělé formě,“ uvedl Ronaldo. „Důležité je, abychom to zvládli ještě v neděli proti Liverpoolu a potom budeme mít velkou šanci titul vyhrát ,“ přemýšlí již třiadvacetiletý rodák z Madeiry o prestižním souboji proti Reds na Old Trafford.

„Naše vedení není nijak výrazné, ale nicméně je to určitý náskok. Začíná se lámat chleba,“ předpovídá kouč Manchesteru Alex Ferguson. „Při osmi zápasech do konce sezóny je důležité přistoupit ke každému utkání velmi důsledně,“ nabádal a jako klíčový zápas uvedl souboj s Chelsea, kterého bude svědkem stadión Stamford Bridge 26. dubna v rámci šestatřicátého kola.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.