Hlavní obsah

Uzdravený Čech: Boj o titul nevzdáváme

LONDÝN/PRAHA

Šokující závěr měla pondělní dohrávka 34. kola Premier League. Fotbalisté londýnské Chelsea, jejichž branku po zranění hájil Petr Čech, inkasovali v nastavení a jen remizovali s Wiganem 1:1. Čtyři kola před koncem soutěže Chelsea ztrácí na vedoucí Manchester United pět bodů. „Samozřejmě nemáme radost, že jsme ztratili dva body. Ale stále není o titulu rozhodnuto,“ citují stránky BBC Čecha.

Foto: www.petr-cech.cz

Brankář Petr Čech na tréninku Chelsea

Článek

Izraelský kouč Avram Grant se rozhodl nasadit Petra Čecha, kterého před týdnem na tréninku zranil Ben Haim. Reprezentační jednička měla vedle tradiční helmy speciální ochranu pro poraněnou bradu. Naopak z osobních důvodů těsně před zápasem vypadl z nominace Frank Lampard, potíže s kolenem má útočník Didier Drogba. „Měli jsme spoustu šancí, jednu z nich jsme měli proměnit,“litoval Grant.

Chelsea po celý zápas dobývala obranu Wiganu, potřebnou energii jí dodalo poločasové střídání Joe Colea. Anglický reprezentant svoji aktivitou vytvářel tlak, z nějž padla i úvodní branka. Anelka sklepl míč pro Michaela Essiena a ten bombou propálil Kirklanda.

Anglický gólman byl jedním z hrdinů utkání, zlikvidoval několik vyložených šancí Chelsea a držel naděje Wiganu na bodový zisk. „V Anglii není lepšího brankáře, než je Chris v současné formě,“ chválil po zápase svojí jedničku trenér hostí Steve Bruce. „Chelsea nás mohla sfouknout během dvaceti minut v úvodu druhé půle, ale Chris nás podržel,“ citují Bruceho stránky deníku The Sun.

Šestadvacetiletý brankář se dočkal odměny v nastavení a radoval se se spoluhráči z překvapivého vyrovnání po gólu Emile Heskeyho. „Cítili jsme, že bychom si ze Stamford Bridge mohli odvézt nějaké body. Musím kluky ocenit, bojovali až do závěrečného hvizdu a vydřeli bod,“ uvedl Kirkland.

Rozčarování naopak zavládlo mezi domácími. Chelsea směřovala za povinnými třemi body, ale trest za nevyužití gólových šancí je tvrdým direktem pro mistrovské naděje. „Stále jsme v boji o titul a nevzdáváme se. Potřebujeme klopýtnutí Manchesteru United. Remíza nám ale moc nepomohla,“ připustil na klubových stránkách trenér Grant. „Situace je nyní složitější, ale budeme bojovat až do konce,“ dodal Izraelec.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.