Hlavní obsah

Scolari: Do Chelsea jdu kvůli penězům

BASILEJ

Peníze byly pro trenéra portugalských fotbalistů Luize Felipeho Scolariho jedním z hlavních důvodů, proč zamířil do Chelsea. Brazilský kouč, který se k anglickému klubu připojí po mistrovství Evropy, za pár let plánuje konec kariéry a rád by se včas zabezpečil.

Článek

"Šéf portugalského svazu Gilberto Madail nesehnal dost sponzorů, a proto mi řekl, že můžu odejít a hledat si práci, kde se mi zlíbí," řekl agentuře Reuters Scolari, který si podle britských médií za čtyři roky v Londýně vydělá 24 miliónů liber (asi 731 miliónů korun). "Takže peníze jsou důvodem, proč jdu do Chelsea. Je mi 59 a nehodlám trénovat do 70. Za čtyři pět let chci skončit, takže finanční otázka byla velmi důležitá, nicméně v tom hrály roli i další okolnosti," dodal. "Například tak dám svému synovi možnost studovat v nové zemi," uvedl kouč brazilských mistrů světa z roku 2002.

Scolari také odmítl, že by jeho jmenování koučem Chelsea mohlo ovlivnit hru Portugalska na evropském šampionátu, kde se dnes už jistí čtvrtfinalisté utkají se Švýcarskem. "Po šampionátu končím a bylo by tomu tak, i kdybych nešel do Chelsea. Pokud neuspějeme, tak za to budu stejně zodpovědný, jako kdybych u týmu zůstal. Takže pořád jsem tady pro portugalský tým s celým svým srdcem a duší," uvedl budoucí kouč českého brankáře Petra Čecha.

Brazilský trenér byl u portugalské reprezentace od roku 2003. "Pět let je můj rekord. Tak dlouho jsem nebyl ani v milovaném Gremiu," vzpomněl Scolari působení v brazilském klubu, se kterým v 90. let získal za tři roky šest trofejí včetně triumfu v Poháru osvoboditelů.

Reklama

Související témata: