Hlavní obsah

Chelsea na turné v Číně vyhrála první zápas pod Scolarim

KUANG-ČOU

Fotbalisté Chelsea sehráli první zápas pod vedením nového kouče Luize Felipeho Scolariho a na úvod svého čínského turné porazili domácí ligový klub Kuang-čou Pharmaceutical 4:0. První poločas v brance londýnského mužstva odchytal Petr Čech, který před pár dny podepsal s Chelsea novou lukrativní smlouvu do roku 2013. Během svého pobytu na hřišti příliš práce neměl, po přestávce místo něj nastoupil Ital Carlo Cudicini.

Článek

Chelsea se ujala vedení ve 20. minutě zásluhou Salomona Kaloua, přestože v té chvíli hrála v deseti. Kvůli svalovému zranění byla právě mimo hru nová posila Portugalec José Bosingwa, který musel vzápětí střídat. Po přestávce se trefil Frank Lampard, kterého mocně lanaří Inter Milán, ale Chelsea si ho hodlá udržet rekordní smlouvou. V 78. minutě zvýšil na 3:0 devatenáctiletý Argentinec Franco Di Santo, jenž dosud hrál za rezervu Chelsea a ve středu si odbyl premiéru v prvním mužstvu. V závěru ještě zpečetil hladkou výhru Shaun Wright-Phillips.

Za Chelsea poprvé nastoupil po přestupu z Barcelony také portugalský záložník Deco. V sobotu čeká Čecha a spol. další utkání v Macau.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.