Hlavní obsah

Wengera těší, že Rosický možná začne hrát už v září

LONDÝN

Trenér fotbalistů londýnského Arsenalu Arséne Wenger už pomalu vyhlíží den, kdy se do sestavy vrátí zraněný záložník Tomáš Rosický. Wengera těší, jak postupuje léčba kapitána české reprezentace, který se v květnu podrobil operaci podkolenní šlachy. Věří, že se tvořivý středopolař, který odehrál poslední utkání na konci ledna, vrátí do zápasového kolotoče už během září.

Článek

"Věříme, že by v tu dobu už mohl být k dispozici," citovaly ve středu Wengera internetové stránky klubu.

Francouzský kouč je optimistou také ohledně stavu útočníka Eduarda, kterému v únoru nešetrným zákrokem způsobil otevřenou zlomeninu nohy obránce Birminghamu Martin Taylor. Přestože se původně hovořilo o tom, že Eduardo zůstane bez fotbalu rok, Wenger má pro fanoušky "Kanonýrů" lepší zprávy. "Možná by (Eduardo) mohl hrát už v listopadu," řekl Wenger, který na Rosického a Eduardovu rehabilitaci pravidelně dohlíží.

Oba hráči jsou pro Arsenal nepostradatelní. Projevilo se to v jarních dostizích o ligový titul, kdy Rosický a Eduardo zůstali na marodce a tým se zúženým kádrem musel vzít zavděk třetí příčkou za vítězným Manchesterem United a druhou Chelsea. Wenger by opory, které kvůli zraněním zmeškaly i červnové mistrovství Evropy, potřeboval co nejdříve.

I kvůli tomu, že v létě Arsenal opustili dva důležití hráči Alexandr Hleb, který přestoupil do Barcelony, a také Matthieu Flamini, jehož zlanařil AC Milán. "Důležité je, že u Rosického i Eduarda se situace vyvíjí velmi pozitivně," uvedl Wenger.

Reklama

Související témata: