Hlavní obsah

Hamburk prodal neposlušného Kompanyho do Manchesteru City

HAMBURK

Opožděný návrat z olympiády a neuctivé výroky na adresu klubu stály belgického fotbalistu Vincenta Kompanyho místo v týmu Hamburku. Vedení klubu se ve čtvrtek podle agentury SID dohodlo s Manchesterem City na okamžitém Kompanyho přestupu, výši odstupného nesdělilo.

Foto: www.advalvas.be

Belgický fotbalista Vincent Kompany ještě s dresem Hamburku

Článek

Dvaadvacetiletý Belgičan si před olympiádou asi dovedl představit leccos, ale že na jejím konci bude na lékařské prohlídce v Manchesteru asi nečekal. Jenže pak Hamburk rozzlobil neochotou vrátit se předčasně z olympijského turnaje, vzápětí navíc rozhořčení svého zaměstnavatele vystupňoval řadou neuctivých výroků na adresu klubu i tím, že přiletěl z Pekingu s jednodenním zpožděním.

Boj Belgičanů o medaili už Kompany sledoval jen na dálku. Prezident Hamburku Bernd Hoffmann pro něj moc laskavých slov neměl. "Za ty dva roky, co tu byl, nenaplnil ani svoje očekávání, natož ta naše," řekl šéf klubu.

Atleticky disponovaný obránce přišel do Hamburku v létě 2006 z Anderlechtu a od té doby si připsal 29 ligových zápasů a jednu branku. Za belgickou reprezentaci odehrál už 23 zápasů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.