Hlavní obsah

Domácí neporazitelnost Chelsea se natáhla na 85 zápasů

LONDÝN/PRAHA

Fotbalisté Chelsea vytvořili ze svého stadiónu Stamford Bridge nedobytnou tvrz. Jejich domácí neporazitelnost trvá už čtyři a půl roku a po nedělní remíze 1:1 v šlágru pátého kola Premier League s Manchesterem United má Chelsea obdivuhodnou bilanci 85 ligových zápasů bez prohry.

Článek

Oba týmy počítaly před zápasem ztráty. Manchester nemohl nasadit distancovaného stopera Vidiče, Chelsea se zase při rozcvičce zranil portugalský špílmachr Deco a po pár minutách zápasu i portugalský stoper Carvalho, za něhož musel zaskočit Brazilec Alex.

Trenéři se popichovali

Manchester dokázal na Stamford Bridge naposledy vyhrát v dubnu 2002 a kouč Alex Ferguson se před výkopem chvástal, jak to jeho svěřenci zlomí. „Chelsea pro nás není těžký soupeř,“ tvrdil..

Jeho protějšek na lavičce londýnského klubu Luiz Felipe Scolari zase kontroval tím, že příští rok přivede právě z Manchesteru klenot Cristiana Ronalda, jehož vedl v portugalské reprezentaci. „Má tady dveře otevřené. Je to můj kamarád. Mám ho rád jako otec syna. Mluvili jsme spolu o jeho budoucnosti. Rozhodne se sám, je to chytrý kluk,“ píchl do vosího hnízda Scolari. Když Ronaldo usedal v neděli odpoledne jako náhradník na lavičku, se Scolarim se objali.

Přesto však brazilský kouč nechtěl s Fergusonem válčit přes stránky novin. Dokonce mu jako milovníkovi vína slíbil, že si spolu po zápase dají skleničku. Spokojeni museli nakonec být oba, i když Chelsea si za místy drtivou převahu zřejmě zasloužila víc.

Čech střelu neudržel

Nástup do zápasu měli lepší hosté. Fletcher pálil z ideální pozice těsně vedle a Rooneyho oblouček pak Čecha, který předtím vyběhl z branky, neohrozil. Chelsea mohl poslat do vedení J. Cole, jenže trefil jen boční síť. Čech se vytáhl v 16. minutě, kdy zneškodnil čistou šanci Ferdinandovi. Ale po chvíli si vybral slabší chvilku. Bosingwa prohrál na pravé straně lehce souboj s Evrou, ten servíroval Berbatovovi, jehož lehkou střelu Čech neudržel a míč jen vyrazil před sebe. Tam stál volný Park Či-Song a měl snadnou práci.

Chelsea se však nepoložila a Manchester musel záhy řešit problém, když se mu zranil gólman van der Sar a do branky musel místo něj polský náhradník Kuszczak. A hlavně ve druhé půli se pořádně zapotil. Chelsea posílila útočnou sílu o Drogbu, který se po zranění už dal v rámci možností dohromady. V dresu Manchesteru se pak objevil další rekonvalescent Ronaldo, ale skoro se neprosadil. Jeho nůžky v závěru zápasu nemohly Čechy zastrašit.

Náhradník Kalou hrdinou

Blues se do svého soupeře po přestávce zakousli a Manchester se často osvobozoval jen dlouhými odkopy. Čistou šanci spálil J. Cole, neuspěl ani Anelka. V 79. min. se domácí dočkali. Na trestný kop Mikela si naskočil zcela volný Kalou a hlavou poslal míč přesně k tyči. Na hřišti byl v té době 5 minut, takže Scolari měl při střídání šťastnou ruku.

„Byl to jeden z nejlepších zápasů, jaký jsme v sezóně sehráli. Ztratili jsme Deca, pak i Carvalha a to byl velký zásah do sestavy. Po prvních patnáct minutách jsme se vymanili z tlaku Manchesteru a pak už jsme byli lepší. Měli jsme více šancí, aspoň jednu jsme ještě měli využít,“ uvedl Scolari.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.