Hlavní obsah

Stoper Manchesteru Vidič: Trenére, nerozumíme vám

PRAHA

Fotbalista Srbska Nemanja Vidič má i po třech letech na ostrovech velké problémy s řečí. Důvodem však není jeho neschopnost naučit se anglicky, nýbrž špatná výslovnost trenéra Manchesteru United Sira Alexe Fergusona, který musí používat tlumočníka. Podle Vidiče mají především zahraniční hráči problémy porozumět tomu, co jim kouč říká. „Mnoho hráčů spoustu slov vůbec nepochytí,“ nechal se slyšet Vidič.

Článek

Podle Vidiče musí mít Ferguson tlumočníka, aby se pokyny k hráčům vůbec dostaly. Srbský bek tento fakt však akceptuje, už jen proto, že Ferguson dokázal Manchester United v Premier League dovést desetkrát k titulu a také ke dvěma triumfům v prestižní Lize mistrů.

„Ze začátku jsem měl velké problémy, ale když jsem něčemu v kabině nerozuměl, tak jsem se zeptal spoluhráčů,“ zavzpomínal Vidič a podivil se nad tím, že se Ferguson nedokázal za dvacet let pobytu v Anglii zbavit skotského přízvuku. „Spousta hráčů vůbec nepochytí, co říká. Problémy mají zvláště zahraniční fotbalisté, ale naše výsledky potvrzují, že se informace k hráčům dostanou,“ nechal se slyšet Vidič v rozhovoru pro deník The Sun.

Ferguson musí používat krátké věty

Důležité je, že Ferguson nepoužívá příliš dlouhé věty a tím pádem není potřeba tolik vysvětlování. „Manažer nemusí tolik mluvit, když vystihne podstatu. Hrajeme spoustu zápasů za sezónu a mnohdy není čas na nějaké zdlouhavé rozhovory a analýzy,“ doplnil Vidič, který dle svých slov už nemá problémy ani při rozhovorech s novináři. „Otázky jsou většinou hodně podobné a rychle se naučíte na ně odpovídat. Důležitá jsou tato slova: vítězství, tři body a trofeje,“ řekl.

Vidič má za sebou v dresu Rudách ďáblů velmi vydařenou sezónu. Do své sbírky přidal Manchester trofej pro vítěze mistrovství světa klubů a double v anglické Premier League. Zároveň byl Vidič vyhlášen nejlepším fotbalistou v Srbsku a také se ocitl v nominaci na evropského fotbalistu roku. „Jen stěží si mohou představit lepší rok,“ dodal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.