Hlavní obsah

Everton vyřadil oslabený Liverpool z FA Cupu

LONDÝN

Fotbalisté Evertonu porazili v opakovaném utkání 4. kola Anglického poháru v městském derby hostující Liverpool 1:0 po prodloužení a po remíze 1:1 z prvního utkání postoupili do další fáze. O vítězství rozhodla branka ze 118. minuty devatenáctiletého Dana Goslinga, který tak se zpožděním oslavil pondělní narozeniny.

Článek

Odvetný zápas skončil už po čtvrthodině hry pro kapitána Liverpoolu Stevena Gerrarda, který musel pro zranění střídat. Na lavičce potom sledoval spolu s diváky v Goodison Parku bojovný fotbal bez vyložených šancí. Ta první přišla až v 61. minutě, v níž šel se zjevil Riera. Brankář Evertonu Tim Howard mu ale jeho šanci zneškodnil dobrým výběhem.

O deset minut později se do vyložené šance propracovali také domácí. Arteta přiťukl míč dovnitř pokutového území nabíhajícímu Osmanovi, který tváří v tvář Reinovi nastřelil pouze tyč. Čtrnáct minut před koncem základní hrací doby byl vyloučen záložník Reds Lucas Leiva, jenž za sražení Lescotta uprostřed hřiště viděl druhou žlutou kartu a následně i červenou.

Domácí však nedokázali přesilovku v normální hrací době využít a i třetí vzájemný zápas během necelých tří týdnů skončil po 90 minutách nerozhodným výsledkem. Jediná branka zápasu v Goodison Parku padla až dvě minuty před koncem prodloužení, kdy lehce tečovanou střelou překonal liverpoolského gólmana Pepeho Reinu střídající Gosling.

Dva středeční zápasy byly poznamenány úmrtím. V derby mezi Evertonem a Liverpoolem uctili hráči černými páskami památku devětapadesátiletého hlasatele ze stadiónu hostujícího celku Anfield Road Phila Eastona, který náhle zemřel v pondělí.

V duelu mezi Aston Villou a Doncasterem, v němž domácí nakonec po výhře 3:1 slavili postup, držel stadion Villa Park minutu ticha za někdejšího hráče domácího týmu a vítěze Superpoháru z roku 1982 Paula Birche, jenž v pondělí podlehl rakovině kostí.

Anglický fotbalový pohár - opakované zápasy 4. kola:
Aston Villa - Doncaster (II) 3:1, první zápas 0:0, postoupila Aston Villa; Nottingham (II) - Derby (II) 2:3, první zápas 1:1, postoupilo Derby; Blackburn - Sunderland 2:1 po prodl., první zápas 0:0, postoupil Blackburn; Everton - Liverpool 1:0 po prodl., první zápas 1:1, postoupil Everton.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.