Hlavní obsah

Liverpool vyhrál ve West Hamu 3:0 a o skóre vede

LONDÝN

Fotbalisté Liverpoolu zvítězili ve 36. kole anglické ligy na hřišti West Hamu 3:0 a díky lepšímu skóre se posunuli do čela tabulky před Manchester United. Ten však čeká nedělní derby s Manchesterem City a navíc má ještě jeden zápas k dobru.

Článek

Liverpool se dostal do vedení už v 76. vteřině, poté co vyslal Torres přesnou přihrávkou za obranu Gerrarda a ten po kličce zakončil do prázdné branky. Kapitán Liverpoolu se podruhé trefil ve 38. minutě: jeho penaltu gólman Green vyrazil nešťastně před branku, odkud se sám neúspěšný exekutor napodruhé nemýlil a zaznamenal patnáctou ligovou trefu.

Definitivní rozhodnutí v podobě třetího gólu přidal v 84. minutě střídající Nizozemec Babel, který po rychlé akci "Reds" opět nadvakrát skóroval. Celý zápas odehrál v záloze domácích Radoslav Kováč a dostal žlutou kartu.

Poslední West Bromwich porazil Wigan na svém hřišti 3:1 a bodově se dotáhl na devatenácté Middlesbrough i osmnáctý Newcastle. Oba týmy v sestupovém pásmu však čeká pondělní vzájemný duel.

Vítězství svých spoluhráčů sledoval jen z lavičky náhradníků útočník Roman Bednář. Dvěma brankami se v zápase blýskl jeho konkurent z útoku Fortuné, jednou se trefil i nejlepší střelec týmu Brunt.

Aston Villa padla ve Fulhamu

Pátá Aston Villa podlehla na hřišti Fulhamu 1:3. Na první branku domácích, kterou vstřelil v šesté minutě z penalty kapitán Murphy, ještě dokázali hosté odpovědět zásluhou Ashleyho Younga. Minutu po přestávce ale vrátil Fulhamu vedení francouzský útočník Kamara a stejný hráč přidal o čtvrt hodiny později další gól.

Zaváhaní souseda v tabulce nevyužil šestý Everton, který na svém stadionu remizoval 0:0 s Tottenhamem. Domácího amerického brankáře Tima Howarda mohla těšit jen šestnáctá ligová vychytaná nula v sezoně, jíž překonal klubový rekord z roku 1996, který držel Walesan Neville Southall.

V souboji nováčků vyhrál Stoke na hřišti Hullu 2:1 a udělal další krok k záchraně. Domácí prohráli páté ligové utkání za sebou a zůstávají na posledním nesestupovém místě. Úvodní branku utkání vstřelil těsně před přestávkou nejlepší střelec Stoke Fuller, druhé venkovní vítězství týmu v sezoně zpečetil v 73. minutě záložník Lawrence. Dawson v páté minutě nastavení už jen snížil.

Anglická fotbalová liga - 36. kolo:
Blackburn - Portsmouth 2:0 (31. Pedersen, 58. McCarthy z pen.), Bolton - Sunderland 0:0, Everton - Tottenham 0:0, Fulham - Aston Villa 3:1 (46. a 60. Kamara, 6. Murphy z pen. - 14. A. Young), Hull - Stoke 1:2 (90.+5 Dawson - 41. Fuller, 73. Lawrence), West Bromwich - Wigan 3:1 (8. a 73. Fortuné, 59. Brunt - 17. Rodallega), West Ham United - Liverpool 0:3 (2. a 38. Gerrard, 84. Babel).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.