Hlavní obsah

Je to pro nás velká rána, smutnil Ferguson po prohře s Burnley

LONDÝN/PRAHA

Hned ve svém druhém vystoupení v anglické fotbalové Premier League našel obhájce titulu Manchester United přemožitele. Výhru 1:0 slavil nováček a jeden z předpokládaných kandidátu na sestup Burnley. Rudí ďáblové se z branky neradovali. A to i přesto, že měli k dispozici pokutový kop.

Foto: Aly Song, Reuters

Smutný trenér Manchesteru United Alex Ferguson

Článek

Rozhodujícím momentem zápasu tak zůstal povedený volej Robbieho Blakea, který v 19. minutě rozradostnil diváky na stadiónu Turf Moor. Pro domácí se jednalo o velmi prestižní duel. A to nejenom z toho důvodu, že se na jejich stadiónu představil vítěz Premier League a vicemistr Ligy mistrů.

Do Burnley se totiž vrátila nejvyšší soutěž po dlouhých 33 letech. Burnley tehdy vrávoralo nad propastí sestupu a právě tým United poslal Clarets do nižší soutěže. Vendeta se tedy domácím povedla, když favorita okradli o všechny tři body.

„Vítězství Burnley se nedá popřít. Od nás to bylo velmi špatné vystoupení, výsledek je pro nás velká rána,“ přiznal po první prohře v anglické lize kouč Manchesteru Alex Ferguson, jenž možná poprvé postrádal branky Cristiana Ronalda a Carlose Tevéze, kteří v létě Old Trafford opustili. Na trávníku se totiž objevili nejúdernější útočníci - Rooney, Owen a střídající Berbatov. Ani jednomu se však branku vstřelit nepodařilo.

Po proměněné penaltě by vyhráli

Nejblíže k tomu měl však záložník Michael Carrick. Minutu před koncem prvního poločasu totiž sudí odpískal faul na Patrice Evru v pokutovém území a Red Devils měli výhodu pokutového kopu. Carrickův kop však vyrazil skvěle chytající Brian Jensen. „Myslím, že pokud bychom proměnili penaltu, tak bychom vyhráli,“ mudroval po utkání Ferguson.

V táboře vítězů naopak panovalo čiré nadšení. „Říkal jsem hráčům, aby si užili svou noc, protože porazit Manchester United se nestává každý den,“ zářil štěstím kouč Burnley Owen Coyle, jehož tým postoupil do elitní soutěže Anglie až po play-off druhé ligy.

Coyle se však svěřil novinářům, že považuje Manchester United za hlavního adepta na zisk titulu v Premier League. „Sir Alex se zachoval skvěle. Řekl mi ´Dobrá práce, Owene´. A já skutečně věřím, že opět vybojují mistrovský titul,“ vzkázal Owen Fergusonovi na dálku. Skot na lavičce Manchesteru však jeho optimismus nesdílí. „Říká se, že nikdy nejsme na začátku sezóny příliš úspěšní. Ale takovéto zápasy bychom prohrávat neměli,“ prohlásil Ferguson.

Reklama

Související témata: