Hlavní obsah

Za zranění Van Persieho chceme od Holanďanů peníze, prohlásil trenér Arsenalu

LONDÝN

Londýnský Arsenal bude podle trenéra Arséna Wengera požadovat finanční kompenzaci od Nizozemské fotbalové federace (KNVB) za zranění útočníka Robina van Persieho. Ten odnesl listopadové přípravné utkání s Itálií zpřetrhanými vazy v kotníku a po nedávné operaci se bude zotavovat pět měsíců.

Foto: Max Rossi, Reuters

Robin van Persie leží v bolestech na trávníku.

Článek

"Spolu s právníky na tom pracujeme a rozhodně o finanční vyrovnání budeme usilovat," citovala Wengera BBC. "Očekávám kompenzaci úměrnou tomu, co nás jeho zranění může stát v probíhající soutěži."

Podle Wengera reprezentační lékaři původně špatně stanovili diagnózu nizozemského kanonýra. Ten proto místo rychlého řešení problému zbytečně cestoval do Srbska, kde podstupoval experimentální léčbu.

"Nizozemský svaz nejprve tvrdil, že nejde o závažné zranění, takže když chtěl Robin odjet do Srbska, souhlasili jsme," prohlásil Wenger. "Ovšem když přijel zpět, zjistili jsme, že rozsah zranění je mnohem vážnější. A i v Holandsku měli ohledně něj spory," dodal francouzský kouč.

Nizozemský svaz už dříve zveřejnil prohlášení, v němž odmítá jakékoliv pochybení ohledně Van Persieho zranění. "Náš lékařský tým kontaktoval Arsenal a poskytl mu všechny potřebné záznamy a výsledky testů," uvedl svaz.

Reklama

Související témata: