Hlavní obsah

VIDEO: Hlavička, břevno, hlavička. Bednářova kuriozita ale k výhře nestačila

PRAHA/NEWCASTLE

Český fotbalista ve službách West Bromwiche Albion Roman Bednář vstřelil v pondělním utkání 26. kola druhé nejvyšší anglické soutěže pátý gól v sezóně, jeho branka z úvodu druhé půle ale k vítězství na hřišti Newcastlu nestačila. Hrdinou utkání se stal Peter Lovenkrands, který jen o chvíli později zařídil vyrovnání.

Článek

V Newcastlu svítil po prvním poločase stav 1:1, záhy po rozehrání druhé půle se ale domácí fanoušci nestačili divit. Na polovinu United vtrhla trojice hostujících hráčů, Dorrans zleva naservíroval míč na hranici malého vápna, kde číhal Bednář. Gólman Harper dokázal hlavičku českého útočníka vykopnout špičkou kopačky, míč se ale svezl po břevnu a Bednář dostal druhou možnost, z níž 32 sekund po výkopu již nezaváhal.

Radost hráčů WBA, kteří na třetím místě tabulky pronásledují vedoucí Newcastle a Nottingham Forest, ale netrvala dlouho. V 54. minutě našel Jose Enrique

v šestnáctce hostů přesně Lovenkrandse, který poslal hlavou míč za záda gólmana Carsona. Dánský fotbalista přitom do duelu s WBA neměl po úmrtí svého otce nastoupit, nakonec se ale odhodlal hrát a po vyrovnávací brance vyslal k nebi gesto plné emocí. „Moc chtěl nastoupit. A je skvělé, že dal tak důležitý gól. Moc si ho vážím,“ poznamenal trenér Newcastlu Chris Hughton.

Spokojený Bednář 

I sám Bednář byl se svým výkonem v utkání spokojený. „Začal jsem na sobě poslední týdny pociťovat, že se dostávám do formy a i to byl patrně důvod, proč jsem se objevil v základní sestavě. Musím přiznat, že jsem měl při gólu trochu štěstí, každý si už myslel, že jde míč mimo branku,“ řekl pro oficiální stránky klubu bývalý český reprezentant.

„Nebylo mi příjemné jít předčasně ze hřiště, ale měl jsem dobrý pocit, že tým předvádí dobrý výkon. Jsem rád, že jsem skóroval a samozřejmě jsem chtěl dát ještě další gól, ale rozhodnutí trenéra se musí respektovat,“ dodal Bednář.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.