Hlavní obsah

Bendtner opět hrdinou Arsenalu, Chelsea se dostala do čela

LONDÝN

Fotbalisté Chelsea si v sobotním utkání 30. kola Premier League poradili i bez českého reprezentačního brankáře Petra Čecha s West Hamem, který na Stamford Bridge porazili 4:1, a posunuli se na první místo v tabulce. Tři body za výhru si přisal také Arsenal, jenž zvítězil na hřišti Hullu 2:1. Rozhodující branku vstřelil v nastavení druhé půle autor hattricku z utkání Ligy mistrů proti Portu Nicklas Bendtner.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Útočník Arsenalu Nicklas Bendtner se raduje z branky.

Článek

V bráně Chelsea se ještě neobjevil zraněný Petr Čech, jehož zastoupil Turnbull. V základní sestavě West Hamu naopak byl Radoslav Kováč. Ačkoliv byli v utkání londýnského derby jasným favoritem Blues, mohli jako první inkasovat. Ilan však tváří v tvář před brankářem Chelsea přestřelil.

V 16. minutě tak udeřili domácí. Míč po rohovém kopu se dostal k Maloudovi, jenž nacentroval do pokutového území, kde se do vzduchu pověsil brazilský stoper Alex, který hlavou otevřel skóre zápasu. Čisté svědomí neměl právě Kováč, jenž Alexe nedokázal uhlídat.

Chelsea měla míč na svých kopačkách mnohem častěji a pravidelně zaměstnávala Greena v bráně Kladivářů. Přesto to byli hosté, kteří se dokázali prosadit. Jediná střela West Hamu v první půli skončila za Turnbullovými zády. Parádní ranou se o to postaral Scott Parker.

Svěřenci Carla Ancelottiho rozhodli o svém vítězství ve druhé půli. V 56. minutě využil další gólový centr Maloudy kanonýr Pobřeží slonoviny Didier Drogba, pro něhož to byla jubilejní 20. branka v nejvyšší anglické soutěži. O jednadvacet minut později se gólově prosadil také sám Malouda, který svou individuální akci zakončil přesnou střelou k tyči. Na konečných 4:1 upravil opět Drogba, jenž využil zaváhání gólmana Greena.

Bendtner zařídil výhru Kanonýrů

Bez zraněných špílmachrů Tomáše Rosického a Cesca Fabregase nastoupili fotbalisté Arsenalu na hřišti Hullu. A ve 14. minutě šli do vedení, když se Aršavin uvolnil přes dva obránce domácího týmu, vnikl do pokutového území a přesnou střelou nedal brankáři Myhillovi šanci. Po dalších čtrnácti minutách však bylo vyrovnáno. Po faulu Campbella se totiž pískal pokutový kop, který s přehledem proměnil Jimmy Bullard.

Hosté se vrhli ve druhé půli do ofenzivy. Obrovskou příležitost spálil v 66. minutě střelec úvodního gólu Aršavin, ale zcela odkrytou bránu soupeře přestřelil. Arsenal tak nakonec musel spasit střelec posledních dní Nicklas Bendtner, který v nastaveném čase dorazil do brány vyraženou střelu domácího brankáře. Arsenal po vítězství 2:1 přeskočil Manchester United, který má však zápas k dobru.

Body ztratili fotbalisté Aston Villy, kteří se nedokázali střelecky prosadit na hřišti Stoke a zápas skončil bez branek. Jasné vítězství si naopak připsal Bolton, který přestřílel 4:0 svého souseda v tabulce Wigan. Dvoubrankové vedení ztratili na hřišti Birminghamu hráči Evertonu, zápas skončil 2:2. V souboji nováčků Wolverhampton uspěl na hřišti Burnley, když zvítězil 2:1. Tři body si připsal také Tottenham, který i díky dvěma brankám Pavljučenka porazil Blackburn 3:1.

Premier League, 30. kolo:
Tottenham - Blackburn 3:1 (45. Defoe, 55. a 85. Pavljučenko - 80. Samba), Birmingham - Everton 2:2 (26. Jerome, 52. Gardner - 19. Anichebe, 22. Yakubu), Bolton - Wigan 4:0 (10. Elmander, 48. Davies z pen., 53. Muamba, 69. Taylor), Burnley - Wolverhampton 1:2 (75. Thompson - 26. Jarvis, 48. vlastní Carlisle), Chelsea - West Ham 4:1 (16. Alex, 56. Drogba, 77. Malouda, 90. Drogba - 30. Parker), Hull - Arsenal 1:2 (28. Bullard z pen. - 14. Aršavin, 90.+2 Bendtner).

Reklama

Související témata: