Hlavní obsah

Ďábel Rooney se jako táta zklidnil, plešatí a dává víc gólů

PRAHA

Góly střílí Wayne Rooney (24) jako na běžícím pásu. Dal čtyři ze sedmi, kterými fotbalisté Manchesteru United vyřadili z Ligy mistrů AC Milán. V Premier League se v této sezóně trefil anglický útočník už pětadvacetkrát, naposledy dvakrát v neděli, a vede tabulku střelců.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Wayne Rooney si zapózoval s trofejí pro mistry světa.

Článek

„Je k neudržení a pořád se lepší. Nikoliv Cristiano Ronaldo, Messi nebo Kaká, ale Rooney je momentálně nejlepším útočníkem planety,“ řekl o něm spokojený kouč Rudých ďáblů z Old Trafford Alex Ferguson.

Fanoušci Manchesteru United si kladli otázku, kdo nahradí právě Ronalda, který přestoupil loni v létě do Realu Madrid. Na nového gólového tahouna nečekali dlouho. Stal se jím právě Rooney. A góly soupeřům dává nejen oběma nohama, ale dokonce i hlavou, a to měří jen 178 centimetrů...

„Není to jen o výšce. Na hře hlavou jsem hodně zapracoval, stejně jako na výběru místa ve vápně. To je hodně důležité, protože kolikrát hlavičkuji sám nebo mám lepší pozici než bránící hráč,“ vysvětlil Rooney a hned zavtipkoval: „Ono je to i tím, jak mi ubývá vlasů. Od pleše se totiž míče lépe a přesněji odrážejí.“

Chce zaútočit na klubový rekord Lawa

V součtu má z mistrovských utkání Premier League, Ligy mistrů a v Anglii hraných pohárů na kontě už dvaatřicet branek. A to dal ještě šest gólů v dresu anglické reprezentace... „Chtěl bych překonat dva roky starý výkon Cristiana Ronalda, který dal dvaačtyřicet branek, a pokusím se zaútočit i na klubový rekord Denise Lawa, jenž nastřílel za sezónu 46 branek. Takové výzvy mám rád a Manchester je nyní v takové formě, že může vyhrát Premier League i Ligu mistrů,“ řekl sebevědomě Rooney.

Minulý týden byl hvězdou při zastávce trofeje pro mistry světa v Anglii. Pózoval se zlatým pohárem a zálibně si ho prohlížel. „Je to krásná trofej. Rád bych ji v Jižní Africe držel nad hlavou. Máme velmi silný tým, který může této výzvy dosáhnout,“ pravil přesvědčivě a zapracoval i na změně pověsti bouřliváka, který proslul řadou afér mimo hřiště...

Věnuje se jen rodině a fotbalu

Když na něj prasklo, že chodil za jednou prostitutkou, zaplatil za odpuštění manželce Coleen prstenem v hodnotě téměř 50 000 liber! Policie ho vyšetřovala kvůli rvačce, kdy zmlátil údajně provokujícího chlápka. Potíže měl i poté, co plivl na vlezlého fotoreportéra, když už na něho nedosáhl pěstmi. I Ferguson s ním musel řešit jeho alkoholové úlety...

„To všechno je minulost, hříchy mládí. Loni v listopadu se nám narodil syn Kai Wayne a otcovství mě úplně změnilo. Zklidnil jsem se, čas už věnuji jen rodině a fotbalu. I proto se mi na hřišti tak daří a věřím, že budu ještě lepší,“ šokoval novináře svým diplomatickým vysvětlením nejlepší současný anglický fotbalista Wayne Rooney.

Slavný Real Madrid za něj nabídl dokonce 80 miliónů liber (asi 2,24 miliardy korun). Manchester ani Rooney však zatím o přestupu neuvažují.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.