Hlavní obsah

VIDEO: Čechova Chelsea s Liverpoolem nezaváhala a schází jí poslední krok

PRAHA/LONDÝN

Brankář Petr Čech přispěl čistým kontem k nedělnímu triumfu Chelsea nad Liverpoolem a londýnský klub má před posledním letošním kolem Premier League trumfy ve svých rukách. Před vládcem posledních tří let z Manchesteru United drží Blues jednobodový náskok a v neděli je doma na Stamford Bridge čeká slabý Wigan.

Článek

„Proti Liverpoolu to byl z naší strany ve všech směrech kvalitní výkon. Takticky, disciplínou, nasazením i individuálními výkony," chválil Čech své spoluhráče na svém webu. "Udělali jsem další velmi důležitý krok na cestě za titulem. Byl to předposlední krok a věříme, že úspěšně zvládneme i ten poslední. Už proto, že hrajeme poslední kolo doma,“ věří gólman Chelsea, která v letošní sezóně neztratila v zápasech z týmy z Velké čtyřky (Manchesterem United, Arsenalem a Liverpoolem) jediný bod.

Podle Čecha závěr ligy narýsoval ideální scénář. „"Kdyby nám někdo před začátkem sezóny řekl, že v posledním kole budeme hrát doma o titul a v případě výhry ho získáme, tak bychom to určitě brali. Rozdíl oproti minulým sezónám je právě v tom, že máme nyní vše ve svých rukách. Je jen na nás, jak s tím naložíme," doplnil český brankář.

Zatímco Chelsea se v ligovém epilogu střetne s šestnáctým celkem tabulky, jejího posledního konkurenta v mistrovském souboji čeká také na domácí půdě dvanáctý Stoke City. V neděli uzavře nejvyšší anglickou soutěž kompletní porce deseti utkání s jednotným začátkem v 17:00 SELČ.

Gólman Jaroslav Drobný v utkání proti Leverkusenu, které rozhodlo o sestupu Herthy Berlín z bundesligy.foto: ČTK/AP

Černý týden Drobného - nejdřív pokuta, pak sestup

Zatímco Čech sahá v Anglii po titulu, trpký týden prožil druhý reprezentační gólman Jaroslav Drobný. Nejdřív dostal od klubového vedení pokutu v přepočtu 153 tisíc korun. O víkendu se pak naplnil osud jeho týmu a Hertha Berlín po remíze s Leverkusenem sestupuje z bundesligy.

Brankář se obul do neschopnosti svého týmu a také do spoluhráče Maximilana Nikua, který měl na tribuně konflikt s Drobného řeckou manželkou. Kritizoval i přestupovou politiku vedení. „Máme v klubu stanovená pravidla a já je porušil. Nekritizoval jsem však žádné konkrétní hráče. Jen tým jako celek,“ konstatoval po vyměření trestu.

Spolu s ním padá dolů také obránce Roman Hubník, který si však kvůli zranění bundesligy na jaře moc neužil. V Berlíně je na hostování z FK Moskva, takže druhé lize by se měl vyhnout. A stejně tak i Drobný, jemuž končí smlouva a má již delší čas nabídky od kvalitnějších bundesligových klubů.

Jak si o víkendu vedli reprezentanti
Brankáři:
Petr Čech (Chelsea) - Nulu v Liverpoolu vychytal v klidu, domácí ho totiž vůbec neprověřili a výhra 2:0 posunuje Blues na dosah mistrovskému titulu.
Jaroslav Drobný (Hertha) - Zase byl nejlepším mužem týmu, čaroval, ale jeden inkasovaný gól v Leverkusenu určil remízu 1:1 a tím i definitivní sestup Herty...
Obránci:
Zdeněk Grygera (Juventus) - Dlouhodobě zraněný.
Roman Hubník (Hertha) - Dlouhodobě zraněný.
Michal Kadlec (Leverkusen) - Bayer ho využívá i při standardních situacích, a tak z rohu nacentroval na gólovou hlavičku Friedricha, která znamenala remízu 1:1 s berlínskými nešťastníky.
Ondřej Kušnír (Sparta) - Ve šlágru kola v Ostravě (1:1) potvrdil ofenzivními výpady reprezentační formu.
Zdeněk Pospěch (FC Kodaň) - Odehrál celý zápas a dočkal se výhry 2:0 v derby na půdě Bröndby.
David Rozehnal (Hamburk) - Do jednoznačné domácí partie s Norimberkem (4:0) zasáhl až sedm minut před koncem.
Tomáš Sivok (Besiktas) - V sestavě nechyběl a jeho tým vyhrál na půdě slabého Diyarbakirsporu 3:1.
Záložníci:
Mario Holek (Dněpropetrovsk) - Do bezbrankové partie v Krivém Rohu nezasáhl.
Tomáš Hübschman (Šachtar Doněck) - Až v nastavení byl střídán, to už však měl jeho tým výhru 2:0 v Záporoží v kapse.
David Jarolím (Hamburk) - Byl u prvního gólu a výhrou 4:0 nad Norimberkem se trochu utěšil po vyřazení v semifinále Evropské ligy.
Jan Morávek (Schalke) - Ani proti Brémám (0:2) nehrál.
Jaroslav Plašil (Bordeaux) - Boj o poháry nevzdává, dobrým výkonem přispěl k výhře 1:0 nad Toulouse.
Daniel Pudil (Genk) - Bije se v play off o Evropskou ligu, které pokračovalo domácí remízou 2:2 s Westerlo.
Tomáš Rosický (Arsenal) - Kanonýři hrají v Blackburnu v pondělí.
Útočníci:
Milan Baroš (Galatasaray) - Po delší pauze si návratu užívá a není k udržení. Jediným gólem zápasu rozhodl o výhře na půdě Büyüksehiru a v tabulce střelců je s jedenácti trefami čtvrtý.
Roman Bednář (West Bromwich Albion) - Těší se na Premier League. Proti Barnsley (1:1) se v posledním kole netrefil, druhou ligu uzavřel s bilancí 11 vstřelených gólů.
Tomáš Necid (CSKA Moskva) - Zahodil dvě veliké šance a v 68. minutě byl střídán, jeho tým nakonec porazil Tomsk 3:1.
Michal Papadopulos (Heerenveen) - Nehrál a ušel tak debaklu 2:6 v Rotterdamu od Feyenoordu.
Václav Svěrkoš (Sochaux) - Do vítězného zápasu v Rennes (2:1) nezasáhl.
Jiří Štajner (Hannover) - Nastoupil až v 75. minutě, to už byla vysoká výhra 6:1 nad Mönchengladbachem stanovena.

Více sportovních videí najdete na www.sportstream.cz.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.