Hlavní obsah

Hodgson se stal koučem Liverpoolu, smlouvu má na tři roky

LIVERPOOL

Novým trenérem fotbalistů Liverpoolu se dnes oficiálně stal Roy Hodgson. S anglickým velkoklubem podepsal dvaašedesátiletý kouč tříletý kontrakt. Na lavičce vystřídal Rafaela Beníteze, jenž po neúspěšné sezoně skončil a upsal se Interu Milán.

Foto: Morris Mac Matzen, Reuters

Trenér Fulhamu Roy Hodgson

Článek

Hodgson dnes odpoledne předstoupí před zástupce médií, předtím už absolvuje s mužstvem první předsezonní trénink. "Tohle je největší fotbalová práce na klubové úrovni a jsem poctěn, že mohu vést nejúspěšnější britský klub. Už se těším na setkání s hráči i fanoušky," prohlásil pro oficiální stránky klubu v pořadí osmnáctý trenér liverpoolské historie.

Hodgson zaujal vedení Liverpoolu výsledky v minulé sezoně, kdy se skromným Fulhamem obsadil dvanácté místo v Premier League a došel až do finále Evropské ligy. Svými kolegy byl poté zvolen za nejlepšího trenéra roku.

Bývalý nepříliš úspěšný fotbalista Hodgson má za sebou rozmanitou trenérskou kariéru. Vedl například mužstva ve Švédsku, Dánsku a Finsku, se švýcarskou reprezentací se na MS 1994 dostal do osmifinále a dvakrát také působil na lavičce Interu Milán. Ve své rodné zemi trénoval vedle Fulhamu také Bristol a Blackburn.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.