Hlavní obsah

Anglické spekulace: nahradí Ancelottiho v Chelsea Guardiola?

LONDÝN

Vlastník fotbalové Chelsea Roman Abramovič se podle spekulací britských médií zajímá o služby současného kouče Barcelony Pepa Guardioly. Jeho kontrakt v katalánské metropoli skončí příští rok v květnu, od příští sezóny by pak mohl v Londýně nahradit Carla Ancelottiho.

Foto: Marco Bucco, Reuters

Vydrží Carlo Ancelotti na lavičce Chelsea?

Článek

O Ancelottiho konci se začalo na ostrovech hovořit po dlouhodobějších a neustávajících rozporech mezi trenérem a vedením klubu. Navíc Abramovič neustále touží po tom, aby Chelsea předváděla ofenzivní smršť v každém utkání. Nijak ho přitom neuspokojila ani loňská jízda „modrých“, kteří poprvé v historii získali double a nastříleli přitom rekordních 103 branek.

Ancelotti má za to, že Chelsea povede i v příští sezóně. Ovšem jeho frustrace z personálních i dalších rozhodnutí klubového vedení podle listu Daily Mail kontinuálně roste. Nedávno totiž nečekaně přišel o asistenta Raye Wilkinse, na konci sezóny se má odporoučet sportovní šéf Frank Arnesen.

„Ray (Wilkins) byl pro nás i trenéra velmi důležitý, byl pojítkem mezi kabinou a koučem,“ uvedl jeden z  hráčů Branislav Ivanovič. „Odváděl dobrou práci a Ancelottiho jeho odchod rozladil. Tohle nikdo nečekal, každý z nás byl trochu v šoku.“

Navíc klub se chová pasivně a nijak netlačí ani na prodloužení Ancelottiho smlouvy, která je zatím uzavřena do roku 2012. Za trenérem přitom stojí hráčská kabina. „Je to náš kouč a všichni věříme, že jím i zůstane. Doufám, že ještě dlouho na lavičce Chelsea zůstane,“ uvedl za hráče Ivanovič.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.