Hlavní obsah

Chelsea řádila v Boltonu. Nasázela čtyři góly a Čech vychytal nulu

BOLTON

Fotbalisté Chelsea mají zatím k obhajobě titulu v Premier League daleko, ale v pondělí potvrdili, že v Boltonu se jim daří za jakýchkoliv okolností. Blues neprohráli na jeho hřišti už více než třináct let a i tentokrát si na Reebok Stadium zvýšili sebevědomí, když vyhráli 4:0. K výhře přispěl několika kvalitními zákroky i gólman Petr Čech, jehož tým zůstává na čtvrté příčce tabulky, ale snížil odstup na třetí Manchester City na čtyři body. Bolton, který letos v lize ještě nevyhrál, spadl na desáté místo.

Foto: Jan Koller, ČTK

Fotbalisté Chelsea nasázeli Boltonu čtyři góly.

Článek

Tým trenéra Carla Ancelottiho tak vyhrál třetí soutěžní zápas za sebou se skóre 13:0. Chelsea si poradila i bez Franka Lamparda, který nemohl nastoupit kvůli zranění lýtka. K dispozici už naopak byl kapitán John Terry. Kouč domácích Owen Coyle už mohl nasadit uzdraveného Gretara Steinssona, který však měl prsty v prvním inkasovaném gólu.

O míč ho obral ve středu hřiště Didier Drogba, který parádní ranou pod břevno z třiceti metrů nedal brankáři Jaaskelainenovi šanci. První branka utlumila úvodní tlak Boltonu, který ale i nadále dokázal být nebezpečný. Po půlhodině hry se musel činit brankář Čech, který vyškrábl pokus Taylora mimo tyče své branky.

To jeho protějšek Jaaskelainen si na druhé straně nedokázal pokrýt bližší tyč a Malouda opakovanou střelou z velkého úhlu zvýšil na 2:0. Asi poslední šanci na zdramatizování zápasu propásl Bolton minutu před přestávkou, kdy Čech vychytal akrobatický pokus Elmandera.

Po změně stran už Chelsea žádné drama nepřipustila. Anelka zvýšil po zmatku v šestnáctce domácích na 3:0 a čtvrt hodiny před koncem svým prvním gólem v Premier League uzavřel na 4:0 Ramires. Další šance už Chelsea neproměnila. Brankář Petr Čech si připsal jedenáctou nulu v sezóně.

Anglická fotbalová liga - 24. kolo:
Bolton - Chelsea 0:4 (11. Drogba, 41. Malouda, 56. Anelka, 74. Ramires)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.