Hlavní obsah

VIDEO: Rooney zase válí. Sestřelil Aston Villu a varuje před Chelsea

MANCHESTER

Že by se útočníkovi Manchesteru United vracel střelecký instinkt? Zdá se, že je na nejlepší cestě. V úterním duelu proti Aston Ville rozhodl dvěma parádními zásahy o vítězství 3:1. Trpělivost United s trápícím se kanonýrem se tak zřejmě začíná vyplácet. V boji o titul se Rooneyho góly určitě budou hodit.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Wayne Rooney přerušil střeleckou impotenci

Článek

Do úterního duelu měl forvard United na svém kontě pouhé tři góly, z toho dva z penalty. V úterý mu trvalo jen padesát sekund od úvodního hvizdu, než mohl slavit první trefu. V pohybu si zpracoval dlouhý nákop brankáře Edwina van der Sara a křížnou střelou otevřel skóre.

„Po pasu od Edwina už jsem pár šancí měl. O tohle se snažíme už pár let. Poslal mi parádní míč, naštěstí jsem ho dokázal dostat do brány,“ pochvaloval si střelec spolupráci s gólmanem.

V nastaveném čase první půle pak přidal Rooney druhý gól, tentokrát po spolupráci s Nanim. „I od Naniho to byl perfektní míč. Tohle umí opravdu dobře, bylo by skvělé, kdyby to předváděl ještě častěji,“ pokračoval útočník United.

Chelsea neodepisuje

Za Aston Villu se trefil Darren Bent, ale poslední slovo měli v utkání opět United. Rooney tentokrát nahrával, střílel Nemanja Vidič. Rooney tak měl prsty ve všech brankách svého týmu.

„Moje hra mě hodně potěšila, samozřejmě hlavně díky tom, že jsem skóroval. Jako útočník prostě chcete především dávat góly, ale i se svými předchozími výkony jsem byl spokojen, tedy kromě toho proti Blackpoolu minulý týden,“ řekl anglický reprezentant.

Věří, že načal úspěšnou střeleckou sérii, která pomůže Manchesteru United k zisku titulu. Nejbližšími pronásledovateli jsou sice Arsenal a Manchester City, ale Rooney se obává hlavně obhájců z Chelsea, která ztrácí už deset bodů.

„Chelsea jsme ještě rozhodně neodepsali. Jsou opravdu silným konkurentem. Víme, že pokud někdo může nastartovat úspěšnou sérii, jsou to právě oni,“ dodal Rooney.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.