Hlavní obsah

Manchester City podlehl Evertonu a klopýtl v boji o Ligu mistrů

LONDÝN

Fotbalisté Manchesteru City neudrželi v anglické lize s Evertonem vedení a po sobotní prohře 1:2 si zkomplikovali boj o čtvrté místo, které znamená účast v předkole Ligy mistrů. Svěřenci trenéra Roberta Manciniho mají tři zápasy před koncem soutěže šestibodový náskok na Tottenham, který doma remizoval 1:1 s nováčkem Blackpoolem.

Foto: Yiorgos Karahalis, Reuters

Fotbalisté Evertonu se radují z branky na archivním snímku.

Článek

Manchester City začal na liverpoolském Goodison Parku dobře a ve 28. minutě mu zajistil vedení záložník Yaya Touré z Pobřeží slonoviny. Domácí však zápas otočili během sedmi minut druhé půle díky francouzskému obránci Sylvainu Distinovi a záložníkovi Leonu Osmanovi. Everton tak potvrdil, že se mu proti "Citizens" daří, a posedmé z posledních osmi utkání nad manchesterským klubem zvítězil. Stejným výsledkem skončil i prosincový vzájemný duel.

Tottenham nevyužil zaváhání Manchesteru a proti Blackpoolu mu zachránil remízu až minutu před koncem Jermain Defoe. Pětadvacetiletý útočník oslavil dvoustý ligový start v dresu "Kouhoutů" teprve čtvrtým gólem v této sezoně Premier League. Skóre otevřel v 76. minutě z penalty hostující záložník Charlie Adam, kterého jen minutu před tím ze stejné standardní situace vychytal domácí brankář Heurelho Gomes. Londýnský celek se dál trápí a z posledních dvanácti soutěžních utkání jen jednou vyhrál. Blackpool čeká na vítězství už devět zápasů a zůstává v ohrožení sestupem.

Poslední West Ham United nezvládl domácí záchranářský souboj s Blackburnem a po remíze 1:1 se mu vzdálila záchrana v Premier League. Hosty poslal do vedení už ve 12. minutě útočník Jason Roberts, alespoň remízu zajistil "Kladivářům" dvanáct minut před koncem německý záložník Thomas Hitzlsperger. West Ham s Radoslavem Kováčem na lavičce přerušil pětizápasovou sérii bez bodu a k záchraně mu chybí tři body.

Anglická fotbalová liga - 36. kolo:
Aston Villa - Wigan 1:1 (17. A. Young - 10. N'Zogbia), Bolton - Sunderland 1:2 (87. Klasnič - 45+1. Zenden, 90.+3 vlastní Knight), Everton - Manchester City 2:1 (65. Distin, 72. Osman - 28. Y. Touré), Newcastle - Birmingham 2:1 (36. Ameobi z pen., 43. S. Taylor - 45. Bowyer), West Ham United - Blackburn 1:1 (78. Hitzlsperger - 12. Roberts), Tottenham - Blackpool 1:1 (89. Defoe - 76. Adam z pen.).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.