Hlavní obsah

VIDEO: Čechův náhradník chyboval, Drogbu soupeř přizabil, přesto Chelsea vyhrála

LONDÝN/PRAHA

Fotbalisté Chelsea porazili ve třetím kole anglické Premier League Norwich City 3:1, na vítězství se ale nadřeli. Nováček soutěže nejprve po hodině hry po hrubce gólmana Hilária vyrovnal na 1:1, hned o minutu později navíc musel být po otřesně vypadajícím souboji útočník Drogba odnesen na nosítkách, dokonce byl chvíli v úplném bezvědomí. Výhru Blues zajistil gólem z pokutového kopu Lampard, v nastavení pak přidal svůj první gól za Chelsea Mata.

Foto: Tom Hevezi, ČTK/AP

Otřesený útočník Chelsea Didier Drogba po střetu s gólmanem Norwiche Ruddym.

Článek

Lepší vstup do zápasu si svěřenci kouče Villase-Boase ani nemohli přát. Už v páté minutě vypálil z necelých 25 metrů obránce Bosingwa, jeho dělovka se otřela o tyčku a zapadla za záda gólmana Ruddyho. Norwich se s přibývajícími minutami osmělil a po hodině hry zaslouženě vyrovnal.

Pomohla mu k tomu však hrubka gólmana Hilária, který v brance nahradil zraněného Petra Čecha. Portugalec vyběhl až na velké vápno, místo balónu však sestřelil spoluhráče Ivanoviče a Holt skóroval do opuštěné klece.

Otřesený útočník Chelsea Didier Drogba po střetu s gólmanem Norwiche Ruddym.foto: ČTK/AP/Tom Hevezi

Hned o minutu později se navíc na druhé straně srazil Drogba s brankářem Ruddym a nekontrolovaně dopadl na břicho. Záchranáři museli útočníka Pobřeží Slonoviny přes šest minut ošetřovat, nakonec hřiště opustil na nosítkách a s dýchacím přístrojem na obličeji. Utrpěl i lehký otřes mozku. Drogba byl podle kouče Villase-Boase chvíli dokonce v úplném bezvědomí. "Pak už vypadal lépe, doktor odvedl skvělou práci." Třiatřicetiletý forvard podstoupil v nemocnici komplexní vyšetření, ještě během noci by měl být propuštěn.

Brankář Norwiche zápas nedochytal

V osmdesáté minutě se řítil na hostující branku Ramires, Ruddy je poslal nedovoleně k zemi a kromě penalty musel po červené kartě i předčasně do sprch. Jeho místo zaujal náhradní gólman Rudd, Lampardův pokutový kop ale nezlikvidoval. V jedenácté minutě nastavení pak upravil na konečných 3:1 ve svém prvním zápase za Chelsea Juan Mata, posila z Valencie.

Wigan po dvou remízách z úvodních kol na domácím hřišti porazil Queens Park Rangers 2:0, obě branky zařídil argentinský útočník Di Santo. Neporazitelnost si udržel i Wolverhampton, který uhrál bezbrankovou remízu v Aston Ville, a na svém kontě tak má už sedm bodů.

Liverpool si poradil s Boltonem

První body si za výhru 1:0 na půdě Blackburnu připsal Everton, jediný gól vstřelil v nastaveném čase z pokutového kopu Arteta. Blackburn tak na první bodový zisk čeká i nadále. V utkání mezi Swansea a Sunderlandem branka nepadla.

Liverpool si na Anfield Road poradil s Boltonem 3:1 a minimálně do neděle se posunul do čela soutěže. Ve 14. minutě otevřel skóre Henderson a zaznamenal svůj první gól za Reds v soutěžním utkání. Po změně stran zvýšil hlavou Škrtel a o minutu později přidal třetí gól Adam, který se za Liverpool stejně jako Henderson trefil poprvé. V nastavení už jen korigoval výsledek Klasnič.

<tbody><tr class="invert"><td>Anglická Premier League, 3. kolo: </td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Aston Villa - Wolverhampton 0:0</strong>, <strong>Wigan - Queens Park Rangers 2:0</strong> (41. a 66. Di Santo), <strong>Blackburn - Everton 0:1</strong> (90.+2 Arteta z pen), <strong>Chelsea - Norwich 3:1</strong> (6. Bosingwa, 82. Lampard z pen., 90.+11 Mata - 63. Holt), <strong>Swansea - Sunderland 0:0</strong>, <span><strong>Liverpool - Bolton 3:1</strong> (14. Henderson, 51. Škrtel, 52. Adam, 90.+1 Klasnič).</span></td></tr></tbody>

Reklama

Související témata: