Hlavní obsah

Solskjaer do Aston Villy nepůjde, Molde však připravil o sponzora

Londýn

Bývalý útočník Manchesteru United Ole Gunnar Solskjaer se koučem fotbalistů Aston Villy nestane. Devětatřicetiletý norský internacionál se rozhodl zůstat v Molde, kde má smlouvu ještě na dva roky.

Článek

Schůzkou se zástupci Aston Villy však připravil svůj klub o dlouholetého sponzora. Společnost Aker ASA po Solskjaerově jednání v Anglii oznámila, že ruší smlouvu, která Molde ročně přinášela přes tři miliony dolarů. Podle firmy se koučovy námluvy s Aston Villou neslučují se zájmy Molde.

"Lituju, kam až to zašlo," uvedl Solskjaer, ale kvůli tomu, že si promluvil s vedením birminghamského celku, prý výčitky nemá.

Vedení Aston Villy oslovilo Solskjaera poté, co odvolalo po nepovedené sezoně Alexe McLeishe. Pod jeho taktovkou tým vyhrál v anglické lize jen sedm zápasů a skončil na 16. místě dva body nad sestupem.

Solskjaer působí na lavičce Molde dva roky a loni s ním vyhrál norskou ligu. V létě ho čeká start v 3. předkole Ligy mistrů. Předtím trénoval rezervní tým Manchesteru United, kde jako hráč strávil 12 sezon. S klubem vyhrál šestkrát Premier League a jednou Ligu mistrů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.