Hlavní obsah

Chceme Wengerovu hlavu, křičí fanoušci Arsenalu po ponižující prohře s Bradfordem

Londýn

Fotbalisté londýnského Arsenalu si úterním vyřazením ve čtvrtfinále Ligového poháru proti Bradfordu, týmu ze čtvrté ligy, uřízli pěknou ostudu. Chmurné myšlenky má po úterním fiasku manažer „Kanonýrů“ Arséne Wenger, který je pod neobvykle silným tlakem. Jeho pozice už není tak neotřesitelná, jako tomu bylo ještě před několika měsíci. Stále více sílí hlasy fanoušků na Francouzovo odvolání.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Naštvaný trenér Arsenalu Londýn Arséne Wenger.

Článek

Londýnský klub krátce před koncem úterního duelu odvrátil prohru v normální hrací době, s outsiderem nicméně následně vypadl na penalty. Sílící část fanoušků londýnského týmu definitivně odstřelila kouče Wengera a žádá jeho okamžitou rezignaci.

„Je to chyba hráčů, ale hlavně trenéra. Teď jsme všem akorát pro smích," cituje britský list The Sun jednoho z příznivců Gunners. „Je čas, aby Wenger odešel. Týmu už nemá co dát, nemá žádný způsob, jak mužstvo povznést a zlepšit konkurenceschopnost," přidávají další fanoušci londýnského mužstva na sociálních sítích, mimo jiné dlouhodobě nespokojení s přestupovou politikou francouzského manažera.

Arsenal prohrál poprvé po dvaceti letech s celkem ze čtvrté nejvyšší soutěže především kvůli neproměňování šancí. Bradford se dostal do vedení v 16. minutě díky gólu Garryho Thompsona a favorizovaní hosté se poté dlouho marně snažili duel otočit. Vyrovnat se povedlo až v 88. minutě kapitánovi Thomasi Vermaelenovi, jenž poslal hlavou zápas do prodloužení. To už byl na hřišti český záložník Tomáš Rosický, jenž přišel v 69. minutě místo Aarona Ramseyho.

„Měli jsme strašně moc šancí, ale jejich brankář prožil skvělý zápas. Prohráli jsme s týmem, který hodně dobře bránil. Svému mužstvu nemůžu nic vytknout, hráči do toho dali během 120 minut naprosto všechno. Nezbývá než ocenit Bradford, i to je součástí naší práce," uvedl Wenger, jenž je v posledních týdnech pod neobvykle silným tlakem. Londýnský tým čeká na zisk jakékoli trofeje od roku 2005, v ligové tabulce je sedmý.

Dostane manažer Wenger v Arsenalu padáka?
Ano
29,8 %
Ne
70,2 %
Celkem hlasovalo 11794 čtenářů.

Reklama