Hlavní obsah

Luiz rozčílil Fergusona. Svíjel se jak umírající labuť, spílal kouč simulujícímu Brazilci

Londýn

Hodně rozčilený byl kouč fotbalistů Manchesteru United Alex Ferguson po nedělní prohře svého týmu s Chelsea 0:1, naštval ho především podle jeho názoru notně přifilmovaný pád Davida Luize, po němž byl vyloučen hráč United Rafael.

Foto: Darren Staples, Reuters

Sudí Howard Webb ukazuje červenou kartu Rafaelovi z Manchesteru United po zákroku na Davida Luize.

Článek

Incident se odehrál až v závěru prestižního duelu, kdy se Brazilec Rafael snažil vydolovat míč, jehož dráhu směrem do autu se všemi prostředky snažil kontrolovat jeho krajan v dresu soupeře David Luiz. První jmenovaný při své snaze nakopl protivníka do lýtka a Luiz se teatrálně skácel k zemi, kde se začal svíjet.

Kamery v tom momentu zachytily Luize, jak se při tom v těsné blízkosti pomezní rozhodčí šibalsky usmívá, což zrovna nesvědčí o tom, že by v tu chvíli měl nějaké výrazné bolesti či zranění.

Webba přesvědčilo Luizovo svíjení

Hlavní sudí Howard Webb však už mezitím ukazoval Rafaealovi červenou kartu. „Rafael oplácel, ale Luiz se válel jak umírající labuť, čímž přesvědčil rozhodčího. Luiz se přitom smál, což je hodně zlé. Co je to, proboha, za profesionála," rozčiloval se Ferguson, který už si dříve se svým týmem pojistil mistrovský titul.

„Rozhodčí se nechal koupit faktem, že se Luiz svíjel. Tohle vídáme u Evropanů a Jihoameričanů stále častěji. Vždy to bývá tak, že hráč, který oplácí, dostane tvrdší trest. Přitom bylo zřejmé, že Luiz ho dvakrát udeřil loktem," stěžoval si Sir Alex.

„Co udělal Rafael, bylo zbrklé. Je mladý a měl by si lépe uvědomit, že oplácení nikdy nefunguje. Doplatil na to, že se Luiz začal válet na zemi a přesvědčil sudího o udělení červené karty," dodal kouč United.

V závěru už si Chelsea hubený náskok po vlastním gólu Phila Jonese pohlídala a udržela si třetí místo v tabulce. Dál je tak ve hře o účast v příštím ročníku Ligy mistrů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.