Hlavní obsah

Hlásí se další zájemci o českého kanonýra. Vydru láká kouč Sunderlandu Di Canio

Londýn

Fotbalový útočník Matěj Vydra patří k nejžádanějším českým hráčům na zahraničním přestupovém trhu. Talentovaný útočník, který v letošní sezóně nastřílel v druhé anglické lize za Watford 22 gólů, ovšem stále je kmenovým hráčem italského Udine, by měl s největší pravděpodobností zamířit do Premier League. Podle britských médií se o jednadvacetiletého forvarda začal nově zajímat kontroverzní kouč Sunderlandu Paolo Di Canio.

Foto: Profimedia.cz

Český útočník Matěj Vydra slaví jeden ze svých gólů v dresu Watfordu.

Článek

Vydra se dlouhodobě netají tím, že nastupovat v prestižní anglické lize je jeho snem. S Watfordem dlouho bojoval o místo v Premier League, ve finále play off o postup však nakonec jeho tým nestačil na Crystal Palace. Český útočník si však na ostrovech vydobyl skvělé renomé - nastřílel 22 branek a byl vyhlášen nejlepším hráčem soutěže.

Zájem o Vydrovy služby tak každým dnem roste. Spekulovalo se o pozornosti londýnských klubů Arsenalu, Tottenhamu či Fulhamu. Nově se teď ohlásil Sunderland, jenž by českého hráče rád přivedl na hostování.

„Je to pravda, Sunderland by chtěl přivést Matěje na hostování, v současné chvíli za něj nechce utrácet peníze," cituje list Daily Mail hráčova agenta Ondreje Chovance. „Je to velice zajímavá nabídka. Znám trenéra Di Cania ještě z dob, kdy jsem zastupoval Tomáše Řepku ve West Hamu," dodal Chovanec.

Vydra by mohl pod kontroverzním italským manažerem vyzrát, navíc v Sunderlandu či jiném "menším" klubu by zřejmě dostal více prostoru, než v některém z elitních londýnských celků.

„Spolupráce s Di Caniem by byla hodně přínosná. On chce hráče, kteří tvrdě pracují a jsou rychlí. To Matěj splňuje. Finální rozhodnutí ale bude mít majitel Udine Giampaolo Pozzo a stále nesmíme zapomínat na to, že se o Vydru zajímá mnohem více týmů," uzavřel Chovanec.

Reklama

Související témata: