Hlavní obsah

Nenávist k Mourinhovi necítím, odmítl nový kouč Manchesteru United Moyes podsouvanou averzi

Manchester/Londýn

Žádné spory, natož pak osobní nenávist. Nový kouč Manchesteru United David Moyes se ostře ohradil proti nařčení, že ho sžírá averze vůči trenérovi Chelsea José Mourinhovi. Ta by měla pramenit z toho, že se kontroverzní Portugalec pokouší dál lanařit kanonýra Rudých ďáblů Wayna Rooneyho a za každou cenu ho odlákat z Old Trafford. I proto se nabídka adresovaná United zvedla na 30 miliónů liber.

Foto: Issei Kato, Reuters

Manažer Manchesteru United David Moyes (vpředu) trenéra Chelsea Josého Mourinha obdivuje.

Článek

„Žádný spor mezi námi není, i když chápu, že pro novináře i fanoušky by averze mezi dvěma manažery špičkových klubů představovala hodně diskutované téma," odmítl Moyes, že by mezi ním a Mourinhem vzplála nenávist. Ta by měla pramenit z toho, že Special One, jak se na ostrovech portugalskému kouči přezdívá, při druhém návratu do Chelsea prohlásil, že jediným cílem jeho letních přestupových tužeb je Wayne Rooney.

Manchester United i Moyes se ovšem nehodlají o uvolnění klubové legendy bavit a všechny nabídky odmítají.

„José je obrovský trenér, který odvedl v Chelsea a v Premier League velký kus práce. Žádný konflikt mezi námi nikdy nebyl a není, naopak - obdivuji ho. Ostatně, když přišel na Stamford Bridge o angažmá, napsal jsem mu osobní dopis," svěřil se Moyes, který to v prvních týdnech nemá v Manchesteru United zrovna snadné.

Titul obhájíme, věří si Moyes

Zvláště proto, že výsledky na asijském turné byly hodně nepřesvědčivé. I proto nový kouč moc a moc touží po Fábregasovi z Barcelony, i když se zdá hodně nepravděpodobné, že by hvězda katalánského velkoklubu opustila Nou Camp a španělskou ligu.

„Máme opravdu dobrý tým, který vyhrál minulý ročník Premier League s náskokem jedenácti bodů a je v něm velká kvalita. Navzdory výsledkům na asijském turné jsem si jistý, že budeme úspěšně obhajovat titul. Ať s Fábregasem, nebo bez něho," reagoval Moyes na kritiku, jež se na něho začíná snášet.

Myšlenky na angažování někdejšího kapitána Arsenalu Fábregase se však pořád nevzdává. „Doufám, že do našeho kvalitního kádru přidáme ještě další potřebnou přísadu, kterou by měl být právě on. Přestupové okno se zavře 2. září, takže máme potřebný čas, abychom ho přivedli."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.