Hlavní obsah

Nesrovnávejte mě s Henrym, on byl někdo, prosí právě objevený střelec Arsenalu Welbeck

Londýn/Praha

Namlsal se hattrickem ve středečním duelu Ligy mistrů s istanbulským Galatasaray, takže žádný div, že mladý útočník Arsenalu Danny Welbeck fanouškům slíbil, že teď začne dávat góly pravidelně. A také že jich bude víc než v předchozím angažmá na Old Trafford. „Zvláště teď, kdy mě trenér vybral pro preferovanou pozici na hrotu útoku,“ nechal se slyšet třiadvacetiletý anglický reprezentant.

Foto: Tim Ireland, ČTK/AP

Útočník Arsenalu Danny Welbeck slaví gól proti Galatasaray Istanbul.

Článek

Po Welbeckově střeleckém galapředstavení proti Galatasaray ho okamžitě začali srovnávat s nezapomenutelným snajprem Kanonýrů Thierry Henrym. Třeba i proto, že oba dokázali v Lize mistrů nastřílet soupeřům hattrick. Ostatně, i kouč Arséne Wenger tyto reminiscence oprášil...

„Nemůžete mně s ním srovnávat. Thierry Henry byl někdo. Fotbalista, k nemuž jsem s obdivem a úctou vzhlížel od chvíle, co jsem začal hrát fotbal," bránil se Welbeck podobným příměrům.

Pochopitelně s potěšením, neboť být srovnáván s klubovou legendou pro něho představuje obrovské vyznamenání. Welbeck si o něj řekl v momentě, kdy ho trenér Wenger přesunul ze středové řady do útoku.

„Kritizovali mě, že dávám málo branek, ale ono je něco jiného operovat ve čtyřčlenné středové řadě a podporovat útok, a něco jiného hrát na hrotu  a dostávat gólové přihrávky. A od Mesuta Özila a Alexise Sancheze jsou to přihrávky náramné," nezapomněl Welbeck připomenout podíl nových spoluhráčů.

V barvách Manchesteru United se skutečně střelecky příliš neprosazoval. Ve 145 zápasech dal jen 30 branek, a proto ho nový kouč Rudých ďáblů Louis van Gaal pustil s docela lehkým srdcem do Arsenalu. V konkurenci Van Persieho, Falcaa či Ronneyho pro něho neměl v útoku místo. Proto v úplně poslední den přestupního termínu vyměnil Welbeck Old Trafford za Emirates Stadium.

„Jsem si jistý, že bilance každého útočníka, který musí pracovat ve středové řadě, by byla podobná, jako ta moje.. Ale teď jsem v jiné pozici... A ta se ještě umocnila důvěrou trenéra. Tím roste mé sebevědomí a porostou i výkony a počet gólů, které dám," ujišťoval Welbeck.

„Zvláště s tvořivými záložníky, jež mám za zády a kteří mně připravují střelecké příležitosti. Je skvělé s fotbalisty takovéto ráže hrát a bude to ještě skvělejší, až se ještě lépe poznáme. Snažíme se na každém tréninku, aby nám to klapalo."

Fanoušci Arsenalu by si samo sebou ze všeho nejvíc přáli, aby to Welbeckovi a celému týmu šlapalo hlavně v neděli, kdy se hraje na Stamford Bridge ostře sledovaný duel mezi Chelsea a jejich celkem. Na Welbeckovi bude, aby dokázal, že v utkání s Galatasary nešlo jen o chvilkové střelecké vzepětí.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.