Hlavní obsah

Bonyho transfer bude za pár dní hotov, potvrdil manažer. Sankce UEFA proti Citizens by bránit neměly

Londýn/Praha

Přestupu Bony Wilfrieda ze Swansea do Manchesteru City by už nic nemělo bránit. Přestupová částka 30 miliónů liber rozhodně ne, pravidla finanční Fair play UEFA, jimiž se další zájemci o angažování někdejšího sparťanského útočníka oháněli a tvrdili, že Citizens nesmí zmíněnou sumu za přestup zaplatit, rovněž ne. „Nařízení UEFA respektujeme a pravidla neporušíme,“ potvrdil manažer Manchesteru City Manuel Pellegrini.

Foto: Rebecca Naden, Reuters

Bony Wilfried slaví gól v dost možná posledmním zápase, který za Swansea odehrál.

Článek

Původně se počítalo s tím, že Bony ještě před odletem na africký šampionát absolvuje v Manchesteru zdravotní prohlídku.

Prohlídka se zatím nekonala

„Ne, k lékařské prohlídce nedošlo," popřel kanonýr Swansea informace, ještě než nasedl do letadla, jímž odletěl za reprezentací Pobřeží slonoviny. Jeho manažer Francis Kalou, který ho na letiště doprovázel přesto novinářům tvrdil, že během pár dnů budou jednání uzavřena a Bony se stane hráčem Citizens.

„Jde jen o drobné finanční detaily, které se během pár dnů vyřeší," pravil do kamer Sky Sports Kalou a dodal, že s žádným jiným klubem o Bonyho přestupu nejedná.

Dohady, že by transfer mohly zkomplikovat sankce UEFA vynesené nad Citizens za porušení finanční Fair play, klub rovněž vyvrátil. Za finanční nekázeň a přílišnou rozhazovačnost smí mít Manchester City na soupisce pro letošní ročník Ligy mistrů jen 21 hráčů a za přestupy utratit v sezóně maximálně 49 miliónů liber.

Přitom si klub už v létě pořídil francouzského obránce Mangalu, za kterého zaplatil 40 miliónů a navrch ještě Brazilce Fernanda, za něhož vyplatil Portu 12 miliónů. Nákup Bonyho by tudíž stanovený limit vysoko převýšil.

Peníze za Negrada pomohou

„Jenže my prodáváme Alvara Negredu do Valencie. Už je tam na hostování, přičemž přestupovou částku zinkasujeme podle dohody v létě," argumentuje vedení Manchesteru City. Prodej Negreda by měl přinést do klubové pokladny 25 miliónů, navíc se jedná o návratu černohorského legionáře Stevana Jovetiče zpátky do Itálie. Citizens by se tedy mohli do finančního limitu stanoveného pro přestup skutečně vejít.

„O tom, co jednání doprovází, nic nevím. A ani nevím, co se bude dít v příštích dnech, protože teď myslím jen na reprezentaci své země. Čekám, stejně jako vy," řekl na letišti Bony, který přišel z nizozemského Arnhemu do Swansea za 12 miliónů a v kalendářním roce 2014 se stal nejlepším střelcem Premier League. I proto je za něho Manchester City nyní ochoten zaplatit 30 miliónů.

„Jsem stejný jako všichni fotbalisté. Mou touhou je hrát Ligu mistrů a mistrovství světa," potvrdil dvou touhu legionář z Pobřeží slonoviny.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.