Hlavní obsah

Čech si pochvaluje unikát. Je super vidět Didiera i Johna na střelecké listině, říká

Leicester

Stabilní návrat Petra Čecha do brány Chelsea z toho asi nebude. Dalo by se ale přinejmenším mluvit o velkém zápase matadorů. Spolehlivého Čecha v bráně. Ale i Didiera Drogby, který dal první gól, a Johna Terryho, který přidal druhý. Mazáci zkrátka výrazně pomohli v dohrávce 27. kola anglické fotbalové ligy na hřišti Leicesteru. O titul může Chelsea přijít už jen nedopatřením.

Foto: Carl Recine, Reuters

Paul Konchesky (vpravo) z Leicesteru se snaží překonat Petra Čecha v bráně Chelsea, českému gólmanovi se snaži pomoci Gary Cahill.

Článek
Fotogalerie

„Je hezké, že jsme i po deseti letech v Chelsea a naše přítomnost je stále důležitá," uvedl na svých stránkách Čech ke spoluhráčům, s nimiž slavil titul už před deseti lety. "Je to skoro unikát být i po deseti letech na hřišti u těch důležitých momentů a je super vidět Didiera i Johna na střelecké listině," liboval si dvaatřicetiletý gólman, který se dočkal ligového startu poprvé od února, a to jen kvůli tomu, že jeho konkurent Courtois měl zdravotní problémy.

„Thibaut měl z posledního zápasu naražený bok a byla tu šance, že budu chytat," podotkl Čech. To, že nastoupí, se dověděl v den zápasu kolem poledne. „Trenéři nechtěli riskovat, že by si Thibaut mohl to zranění zhoršit, a ukázal na mě. Měl jsem z návratu do branky radost a hlavně mě těší, že jsme důležitý zápas zvládli," pokračoval český brankář.

Cesta k vítězství nebyla jednoznačná. Ještě za stavu 0:0 svůj tým Čech podržel při akci Koncheského. „Byl schovaný za naším hráčem a vypadalo to, že ani nevystřelí. Nakonec protlačil balón přímo k tyči. Naštěstí jsem měl dobrou reakci a dokázal jsem balón ještě vytlačit. Pak to tam ještě lítalo v našem vápně, byla to taková trma vrma, ale s pomocí ostatních jsme tuhle situaci ubránili," připomínal.

V nastaveném čase první půle přece jen soupeř otevřel skóre, když Azpilicueta na mokrém terénu podklouzl. „Hloupý gól do šatny," komentoval Čech kritický moment. „Ale myslím, že nás paradoxně nastartoval. O přestávce jsme si řekli, že musíme hrát úplně jinak," líčil.

Od Nového roku v lize neprohráli

Co se v šatně o pauze přihodilo? Byl proslov Josého Mourinha vskutku tak drsný, že v přímém přenosu by byl z velké části vypípán, jak sám kouč tvrdil?

„Všichni jsme věděli, že výkon v první půli nebyl dobrý, tak jsme si k tomu něco řekli," jen naznačoval Čech. „A bylo vidět, že to k něčemu bylo. Do druhé půle vletěl jiný tým. Hned na začátku se nám podařilo vyrovnat, což bylo důležité, a pak jsme přidali další dva góly. Po přestávce to byl perfektní týmový výkon a zaslouženě jsme vyhráli," oddechl si Čech.

Chelsea k definitivě potřebuje tři body, při kolísavé formě pronásledovatelů a třináctibodovém náskoku na Manchester City i Arsenal by titul zřejmě brala, i kdyby do konce soutěže všechno prohrála. Od Nového roku v lize ještě neprohrála. Ohrozit naděje Blues může už jen třetí Arsenal, který má zápas k dobru. Druzí obhájci trofeje z Manchesteru City už jsou bez šance.

Slavit jistotu titulu by Chelsea mohla už po nedělním utkání s Crytal Palace. „Bude to londýnské derby proti týmu, který nemá co ztratit a hraje velmi dobře. Po příchodu nového trenéra se zvedli a měli šňůru výborných výsledků," uvedl Čech k příštímu soupeři. Po bitvě s ním mohou propuknout oslavy. Pro Čecha to může být poslední titul v Chelsea. „Všichni chceme proměnit hned tu první šanci a slavit doma. Je strašný rozdíl, když se to člověku povede doma, nebo venku. Na domácím stadiónu si to každý vždycky užije daleko víc."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.