Hlavní obsah

Čech se blýskl a sklidil od Wengera chválu. Arsenal je teď silnější, těší kouče

Londýn

Zatímco jeho bývalý klub Chelsea se utápí ve vleklé krizi, v Arsenalu si brankář Petr Čech užívá báječné období. V týdnu pomohl skvělým výkonem k výhře nad favorizovaným Bayernem Mnichov v Champions League a důležitým zákrokem přispěl i k víkendové ligovém vítězství nad Evertonem 2:1. Kanonýři vyhráli v lize počtvrté za sebou a v tabulce zaostávají za vedoucím Manchesterem City už jen o skóre. Český gólman je z posledních výsledků pochopitelně nadšený.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Brankář Arsenalu Petr Čech během utkání s Evertonem.

Článek
Fotogalerie

„Tohle je báječné vítězství. Když máte během týdne takhle důležité zápasy a navíc se vracíte z reprezentačních zápasů, bývá to většinou zrádné. Zvládli jsme to ale perfektně," pochvaloval si Čech na klubových stránkách.

„Skvělý výsledek jsme přivezli z Watfordu, v týdnu jsme pak hráli utkání, které jsme bezpodmínečně museli vyhrát (proti Bayernu), což se nám povedlo. Nejtěžší část je pak znovu přepnout na Premier League. A i tady jsme odvedli perfektní práci. Na tři body proti velmi dobrému Evertonu i na náš výkon jsme hodně pyšní," pokračoval gólman.

Tentokrát neměl na hřišti tolik práce. Jediný gól inkasoval poté, co teč jeho spoluhráče změnila směr střely Rosse Barkleyho. Jednou při něm stálo i štěstí, když se míč odrazil od břevna nad bránu.

Tým si zasloužil pomoct

Čechova velká chvíle ale přišla čtyři minuty před koncem zápasu, kdy klíčovým zákrokem zlikvidoval nebezpečnou střelu Gerarda Deulofeua a zachránil tím svému týmu těsnou výhru.

„Těší mě, jakým způsobem týmu pomáhám. Proti Evertonu jsem udělal další důležitý zákrok. Všichni hráli ale velmi dobře, takže si zasloužili ode mě trochu pomoct," dodal Čech.

Jeho přínos v sobotním utkání znovu ocenil i trenér Arséne Wenger. „V závěru jsme trošku znervózněli, chyběla nám pojistka v podobě třetího uklidňujícího gólu. Ale Petr vytáhl skvělý zákrok a i díky tomu jsme získali tři body," ocenil kouč.

Vyspělejší tým

Podle něj Arsenal získal v poslední době i zásluhou českého brankáře větší stabilitu, vyrovnanost a psychickou odolnost, takže může mít ty nejvyšší ambice.

„Máme lepší disciplínu. Lidé nám vždy vyčítali: OK, Arsenal hraje dobrý fotbal, ale je trochu křehký. Dřív, když jsme zápasu nedominovali, tak jsme znejistěli. V úterý měl ale Bayern dlouho míč v držení a zvládli jsme to," připomněl trenér.

„Jsme vyspělejší. Před dvěma roky jsme dlouho vedli ligu, jenže jsme přišli o jednoho dva hráče, prohráli jsme jeden dva velké zápasy, a to nás zničilo. Máme teď větší stabilitu, méně zraněných a větší rovnováhu mezi ofenzívou a defenzívou. Podívejte se na zápasy s Manchesterem United (3:0), Bayernem (2:0) a Watfordem (3:0), nedostat v takových duelech gól, to vás musí přesvědčit o tom, že máme mnohem silnější tým," dodal Wenger.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.