Hlavní obsah

Z továrny na dlahy až do filmu? Hvězdou v Anglii je kometa, jež překonala i Čecha

Londýn/Praha

Ještě před čtyřmi lety hrál fotbal až v páté nejvyšší anglické soutěži a musel si přivydělávat v továrně zaměřující se na výrobu speciálních zdravotnických dlah. Letos se ale stal nejzářivější kometou Premier League, dostal se do anglické reprezentace a jeho příběh by dokonce mohl být filmově zpracován. Nově se kanonýr Leicesteru Jamie Vardy dočkal dalšího ocenění - byl vyhlášen nejlepším hráčem první poloviny probíhající sezóny Premier League.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Video již není dostupné

Článek

Poslední dva zápasy proti Evertonu a Liverpoolu sice vyšel střelecky naprázdno, i přesto osmadvacetiletý rodák ze Sheffieldu s patnácti brankami vévodí tabulce kanonýrů. Gól vstřelil Thibautu Courtoisovi z Chelsea, Davidu de Geovi z Manchesteru United, hned dvakrát pak překonal Petra Čecha z Arsenalu.

Vardy prostě Leicester svými góly táhne. V průběhu ročníku skóroval v jedenácti zápasech za sebou, čímž překonal rekord nizozemského kanonýra Ruuda van Nistelrooije. Pochopitelně, že nejen anglické velkokluby, ale i ty ze Španělska ihned zavětřily a anglického snajpra by rády přetáhly do svých řad. Ideálně hned v zimním přestupním termínu.

„Je to neuvěřitelné. Musím se štípnout, jestli se mi to nezdá. I přes současnou mimořádnou bilanci ale zůstávám nohama pevně na zemi," ujišťuje Vardy, tahoun senzačního lídra anglické ligy.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.