Hlavní obsah

Komplex Gunners trvá! Oslabený Čechův Arsenal neporazil Chelsea podeváté v řadě

Liverpool
Aktualizováno

Fotbalisté Chelsea porazili ve šlágru 23. kola anglické Premier League na londýnském Emirates Stadium Arsenal 1:0 a neprohráli už sedm zápasů. Domácí hráli většinu času v deseti. Povedenou premiéru zažil na lavičce Swansea italský kouč Guidolin. Jeho svěřenci přehráli v Goodison Parku domácí Everton 2:1 a odpoutali se od sestupových pozic na rozdíl čtyř bodů.

Foto: John Sibley, Reuters

Diego Costa překonává Petra Čecha...

Článek
Fotogalerie

Do sestavy domácích se vrátil uzdravený Mesut Özil a trenér Wenger si sliboval pokoření střeleckého půstu. První pokus si po čtvrt hodině připsal Willian, jenže Čech byl pozorný. Důležitý okamžik se odehrál v 18. minutě, kdy Per Mertesacker zfauloval Costu a vyfasoval červenou kartu. Krátce poté si španělský útočník Costa naběhl na Ivanovičův centr a neomylně překonal bezmocného gólmana Arsenalu. Španěl mohl ke konci poločasu skórovat podruhé, ale Petr Čech pohotově zakročil. V závěru se ocitl ve velké šanci Flamini, jeho střela z voleje však letěla mimo tyče.

Po hodině hry zahrozili Kanonýři. Po zmatcích v obraně Chelsea se dostal Gabriel k odraženému balónu, jenže míč do sítě neprocpal. Blues v přesile dominovali a bez větších problémů si připsali tři body. Arsenal nedokázal překonat obranu Chelsea již 572 minut. Vyrovnal tak nelichotivou sérii proti Liverpoolu z let 1997-2000, kdy neskóroval dlouhých šest zápasů.

„Ztratit zápas je vždy skličující. Červená karta rozhodla, protože Chelsea byla ve velké výhodě. Na druhou stranu jsme byli po šedesát minut lepším týmem a ukázali jsme obrovský charakter. Jediné, co jsme potřebovali, bylo štěstí," zhodnotil londýnské derby Čech.

Guidolin na lavičce Swansea začal historickou výhrou

Naopak španělský trenér Martinéz musel řešit komplikace hned v úvodu utkání, kdy se zranil záložník Bešič. Další ránu do vlastních řad vyprodukoval talentovaný Stones, který dostal do potíží brankáře Howarda. Ten ve vlastním pokutovém území fauloval soupeře a Sigurdsson s přehledem otevřel skóre. Na druhé straně se po rohovém kopu Deulofeu prosadila dlouholetá opora Gareth Barry, jehož střelu si do sítě ztečoval Cork. Lodivod domácích ještě jednou vynuceně střídal poté, co si zranění přivodil Mirallas. Smolný poločas završil ve 34. minutě André Ayew, jenž poslal Labutě znovu do vedení.

Na začátku druhé půle se do šance probil Routledge, jenže tváří v tvář Howardovi neuspěl. Toffees kontrolovali hru a jejich tlak s přibývajícími minutami sílil, ovšem žádnou gólovou příležitost si nebyli schopni vypracovat. Neuspěl ani druhý nejlepší střelec Premier League Romelu Lukaku, o jehož odchodu často spekulují britská média. V samém závěru netrefil z bezprostřední blízkosti Coleman a hosté si připsali druhou výhru v řadě. Velšský klub zvítězil v nejvyšší soutěži proti Everton poprvé v historii.

Anglická fotbalová liga - 23. kolo:
Everton - Swansea 1:2 (26. vlastní Cork - 17. Sigurdsson z pen., 34. Ayew)
Arsenal - Chelsea 0:1 (23. Costa)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.