Hlavní obsah

Cazorla jako Rosický? Návrat dalšího maroda Arsenalu je ve hvězdách

Londýn

Návrat dalšího fotbalisty Arsenalu se odkládá. V klíčové části sezóny se měl dát do pořádku Santi Cazorla, jenže podobně jako u Tomáše Rosického se španělský záložník potýká s dalšími zdravotními problémy a není jisté, kdy přesně bude stoprocentně připravený. Nejdříve však až za několik týdnů.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Fotbalisté Arsenalu se návratu klíčového záložníka Cazorly jen tak nedočkají.

Článek

Rosický chyběl od začátku sezóny kvůli problémům s kolenem. Když se na konci ledna vrátil na hřiště, způsobil si trhlinu ve svalu a teď bojuje s časem, aby vůbec stihl odkopat pár zápasů a jel na evropský šampionát. Podobný je příběh dalšího kreativního středopolaře Gunners.

Cazorla si v listopadu pochroumal koleno a musel na operaci. Chybět měl maximálně čtyři měsíce, jenže nově se objevily problémy s achillovkou. Španěla čekají další týdny na marodce a není jisté, jestli vůbec zasáhne do konce jarní části sezóny.

„Bohužel se mu nevede příliš dobře. Koleno sice vypadá dobře, ale zbrzdily ho problémy s achillovkou. Je trochu zanícená, takže na Santiho návrat nemůžeme tolik tlačit," uvedl kouč Arséne Wenger. Jednatřicetiletý někdejší hráč Villarrealu byl pro francouzského stratéga na podzim nepostradatelnou součástí základní jedenáctky.

Arsenal dnes v rámci 28. kola Premier League hraje se Swansea (20:45 Digi Sport 2).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.