Hlavní obsah

Liverpool už si vyhlédl náhradu za nešťastníka Kariuse. Ve hře je rekordní balík peněz

Londýn/Praha

Dny německého fotbalového brankáře Lorise Kariuse v Liverpoolu jsou, zdá se, sečteny. Poté, co svými hrubými chybami ve finále Ligy mistrů proti Realu Madrid (1:3) pohřbil naděje anglického celku, už si Reds podle anglických médií vyhlédli náhradu. Na Anfield prý zamíří brazilský gólman Alisson Becker z AS Řím, referuje Daily Mail.

Foto: Pilar Olivares, Reuters

Bude brazilský brankář Alisson Becker chytat v Liverpoolu?

Článek

Italský tým v roce 2015 porušil pravidla takzvané finanční fair play FIFA, jehož smyslem je, aby kluby neutrácely víc, než vydělávají. I letos tak musí vykázat pozitivní přestupovou bilanci, což Liverpoolu nahrává.

Anglický finalista Champions League už loni v létě angažoval z AS egyptského kanonýra Mohameda Salaha a nyní za pětadvacetiletého spoluhráče Patrika Schicka a brazilského reprezentanta nabízí 70 miliónů eur (v přepočtu přibližně 1,8 miliardy korun), tedy rekordní sumu za brankáře.

Čtyřiadvacetiletý Karius se stal smutným hrdinou květnového finále Ligy mistrů v Kyjevě. Nejprve za stavu 0:0 při snaze rychle rozehrát hodil míč na nohu dobíhajícího Karima Benzemy, který otevřel skóre. Za stavu 1:2 pak pustil do branky střelu Garetha Balea z dálky, která přitom šla přímo na něj. Se slzami v očích se po zápase omlouval fanouškům i spoluhráčům.

Dočkal se podpory, ale také se on i jeho rodina stali na sociálních sítích terčem stovek nenávistných komentářů. Policie šetří i několik výhrůžek smrtí.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.