Hlavní obsah

Jak Škorpil přetlačil Brücknera

PRAHA

Úsměvný spor na dálku se rozhořel mezi trenéry dvou hlavních fotbalových reprezentací. Kouč áčka Karel Brückner si po dotazu, proč nenominoval proti Dánsku mladoboleslavského Marka Kuliče, posteskl, že nejen tohoto útočníka, ale i klubového kolegu Luboše Pecku připravila o nominaci Česká televize, potažmo vedení ČMFS a ligy...

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Ladislav Škorpil

Článek

"Hlídal jsem si Kuliče a ještě jednoho mladoboleslavského útočníka (jak přiznal, mínil Pecku -pozn. autora.) s tím, že je nominuji. Osmkrát jsem se přesvědčil, že v pondělí 13. listopadu se hraje v televizi utkání Teplice-Liberec a o tom jsem byl i ujišťován. Podeváté jsem na teletextu zjistil, že došlo ke změně a v pondělí se hraje zápas Mladá Boleslav-Most," vysvětloval Brückner.

"Z nominace jsem je vypustil. Není možné, aby hráli v pondělí a znovu ve středu. Přitom Boleslav je mužstvem, kam nejvíc saháme, je tam i Radek Matějovský. V minulosti platilo, že liga se nesměla hrát před srazem ani v neděli a termín byl v sobotu. Teď si může televize jako mocná čarodějka vybírat, jak chce, a svaz s tím souhlasí," posteskl si kouč áčka.

Škorpil se přiznal

Pravý "viník" se přiznal o půl hodiny později. Byl jím trenér jednadvacítky Ladislav Škorpil. "Aby přípravné utkání s Itálií mělo smysl, musí tomu odpovídat i složení mužstva. Na baráž s Bosnou bylo v nominaci sedm hráčů z Teplic a Liberce, teď jich je šest a do Itálie letíme v pondělí, protože v úterý hrajeme," vysvětloval důvod změny Ladislav Škorpil.

"Požádal jsem vedení svazu, aby nám v tomto případě vyšlo vstříc. S ředitelem ligy Ivo Lubasem jsme byli i v České televizi. Nabízeli jsme na pondělí zápas o záchranu Příbram-Slovácko s tím, že mohou pro větší sledovanost jednou kamerou hledat Horníka. Toto utkání odmítli. Vybrali si místo toho Mladou Boleslav. Byl jsem připraven to i kolegovi Brücknerovi vysvětlit a přesvědčit ho. Nakonec nebylo třeba a dnes, když jsme se potkali, nic neříkal... Bral jsem to podle filmu Musíme si pomáhat," dodal Ladislav Škorpil s úsměvem. Slovům Brücknera ale spíš odpovídal film Jestli se rozzlobíme, budeme zlí... V takových případech by však ze strany vedení svazu rozhodně neškodila lepší koordinace postupu.

Reklama