Hlavní obsah

Trenér Brückner povolal dodatečně Kinského a Vlčka

PRAHA

Trenér fotbalové reprezentace Karel Brückner dodatečně povolal na přípravný zápas s Dánskem brankáře Antonína Kinského a posléze i slávistického útočníka Stanislava Vlčka. Vedení reprezentace rozšířením nominace o třetího gólmana zareagovalo na zdravotní stav sparťana Jaromíra Blažka, kterému se obnovilo svalové zranění na pravé noze.

Foto: ARCHIV

Antonín Kinský

Článek

"Kinský byl povolán na pondělní sraz, ale tam by měl dorazit i Jaromír Blažek. Jeho jméno z nominace zatím nevypadlo," uvedl Tuček na adresu gólmanů. V nominaci je také liberecký Marek Čech, kterého podle všeho čeká reprezentační premiéra. Obvyklá jednička Petr Čech se zotavuje z nedávného zranění hlavy.

Pokud Blažek nebude připraven ke středečnímu utkání nastoupit, stane se třetím omluveným hráčem z osmnáctičlenného kádru. Již dříve z nominace vypadli kvůli zraněním Jiří Jarošík z Celtiku Glasgow a Tomáš Rosický z Arsenalu, který však na sraz také dorazí. Londýnský klub mu totiž dal na jeden volno, aby se mohl sejít se spoluhráči. Vlček se stal prvním dodatečně povolaným hráčem do pole od úterní oficiální nominace.

Reklama