Hlavní obsah

Brückner zvažuje vystřídání obou brankářů

PRAHA

Sedmnáct hráčů má k dispozici trenér české fotbalové reprezentace Karel Brückner na středeční přípravné utkání s Dánskem (20.15 h v Praze Letné). Na pondělním srazu se po zdravotní prohlídce omluvil gólman Sparty Jaromír Blažek, kouč však už nikoho s největší pravděpodobností nepovolá.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Tomáš Rosický (vlevo) a Milan Baroš přicházejí na sraz fotbalové reprezentace v Praze

Článek

Jako poslední na sraz přijeli záložníci Norimberku Jan Polák a Tomáš Galásek. "Máme tu tři klasické útočníky a jednoho podhrotového hráče. Nějaké posuny musíme udělat ve středové řadě. Můžeme střídat šest hráčů v poli, ale nabízí se i varianta vystřídat gólmany. Myslím, že je to vhodné," řekl trenér Karel Brückner na tiskové konferenci po srazu v hotelu Praha. K variantě nevynuceného střídání brankářů však i v přípravných utkáních sahá velmi zřídka.

Podle Brücknerových slov není nikdo z hráčů, kteří dorazili, zraněn. Milan Baroš se však médiím po obědě vyhnul. Tiskový mluvčí národního týmu Lukáš Tuček ho omluvil s tím, že jde k zubnímu lékaři. Mezi spoluhráči se objevil i kapitán mužstva Tomáš Rosický, který má sice poraněný stehenní sval, ale přijel se na kamarády podívat.

Ujfaluši s páskou

Jako kapitán by měl ve středu místo Rosického přivést mužstvo na trávník Tomáš Ujfaluši. "Když tu není Tomáš ani Petr Čech, jsem na řadě jako další zástupce. Bude to poprvé, co budu mít pásku od začátku. Několikrát v minulosti už ke mně doputovala při střídáních. Nic nového to pro mne není, nosívám ji i ve Fiorentině," nehledal za kapitánskou páskou nic mimořádného obránce.

"Vedu peněžní deníček reprezentace, kam píši, kolik a za co všechno se přispívá do společné kasy. Páska od začátku utkání tam jako zvláštní kolonka není, ale kdybych ji zavedl, byl bych sám proti sobě. Ještě to s Markem Jankulovským probereme. Musíme také rychle vymyslet, co dáme večer trenérovi k narozeninám," usmíval se při zmínce o včerejších sedmašedesátinách kouče Brücknera.

Nováčky nezkouší

Ten opětovně zdůraznil, jak důležitý je pro něj Milan Baroš, byť nehraje pravidelně a nemá optimální formu. "Typologicky ho potřebujeme. Není z čeho vybírat. Věřím, že se bude lepšit a na jaře proti Německu to bude jiný Baroš," přál si kouč.

Nominaci Vlčka ani Šírla nepovažuje za jejich zkoušení. "Hráč se zkouší v lize, tam musí přesvědčit. Oba se do mužstva typově hodí a zápas určitě zvládnou. Určitý experiment jsem udělal v utkání se Srbskem. Zápas s Dány je pro mne důležitým mezistátním utkáním, i když ani jeden tým nenastoupí v nejsilnější sestavě," uvedl Brückner. Mužstvo má k dispozici jen na dva tréninky - pondělní byl regenerační, dnešní je v plánu jako předzápasový. Dopoledne uvidí hráči soupeře na videu.

Dánové před zápasem počítají ztráty, chybět jim bude několik opor. Určitě nenastoupí oba nejlepší útočníci Jörgensen z Fiorentiny a Tomasson ze Stuttgartu, do Prahy nepřijede ani další hráč Fiorentiny Kröldrup a Jensen z Fulhamu. Trenér Morten Olsen dodatečně povolal Nielsena z Bröndby Kodaň, Kristiansena z Norimberku, Thygesena z Midtjyllandu a Becha z Esbjergu.  Už v neděli se omluvil Rommedahl z Charltonu a Grönkjaer dostal volno jako všichni hráči FC Kodaň.

Reklama

Související témata: