Hlavní obsah

Fotbalisté už jsou v Belgii, na soupeře se těší

BRUSEL

V úterý po poledni přiletěli do Bruselu čeští fotbaloví reprezentanti, které ve středu čeká přátelské utkání s domácí Belgií. Po sedmdesátiminutovém letu nebyli hráči ani unavení a na přípravu se těší. "Vracím se na místo, kde jsem před osmi lety nastartoval svoji kariéru," řekl novinářům útočník Jan Koller. Češi chtějí soupeři vrátit porážky z baráže o mistrovství světa 2002.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Radoslav Kováč (vlevo) a Tomáš Rosický vycházejí z týmového autobusu

Článek

Vytáhlý forvard Monaka před osmi lety v Belgii debutoval v národním celku, přípravné utkání navíc rozhodl svým gólem. "Na svůj slavný zápas nemůžu nikdy zapomenout. Hráli jsme na těžkém terénu, dal jsem gól. Ten zápas mě nastartoval na cestě tam, kde jsem dnes," zavzpomínal nejlepší střelec reprezentační historie a někdejší kanonýr belgické ligy.

Na stadión krále Boudewijna má dobré vzpomínky i David Rozehnal, který ještě v dresu Brugg v Bruselu slavil zisk belgického poháru. "Moc se těším. Vracím se na místo, kde jsem vyhrál finále belgického poháru," připomněl jeden z úspěchů své kariéry. Belgie je navíc podle Rozehnala vhodný soupeř na rozehrání před klíčovým utkáním kvalifikace ME proti Německu. "Oni se chtějí proti silnému soupeři ukázat, my se také musíme předvést a ukázat formu," slibuje kvalitní podívanou Rozehnal.

Pořádné měření sil očekává i trenér Karel Brückner. Zkušený kouč neočekává, že proti Belgii bude moct příliš experimentovat. "Nepůjde o žádné nacvičování novinek. To by bylo z voleje, a to nemám rád. Cílem bude osvěžit si některé herní návyky, dám prostor několika alternativám na některých místech. Příležitost dostane určitě Pudil," zdůraznil znovu nasazení reprezentačního jednadvacetiletého nováčka Brückner.

Fotbalisty čeká v úterý odpoledne trénink, zápas ve středu startuje ve 20:45 a Sport.cz vám přinese on-line reportáž.

Reklama

Související témata: