Hlavní obsah

Policie v Praze se chystá až na tisícovku německých hooligans

PRAHA

Pražská policie o víkendu očekává příjezd až 1000 násilnických fotbalových fanoušků z Německa na kvalifikační zápas s českou reprezentací. Kromě toho varuje příznivce před možným prodejem falešných vstupenek na černém trhu, protože lístky jsou již vyprodány. Policie o tom informuje na svých internetových stránkách. Na stadión na Letné má dorazit 18.000 fanoušků, z Německa jich mají přijet necelé tři tisícovky.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Ilustrační fotografie

Článek

Podle policejních poznatků se do Prahy chystá také 500 až 1000 hooligans, kteří lístky nemají. Proto policie připravila zvláštní bezpečnostní opatření, která začnou v pátek a potrvají do neděle.

Od pátku budou v pohotovosti příslušníci pořádkové i dopravní služby. Nasazeni budou i policisté na koních a psovodi. V záloze bude speciální pořádková jednotka, takzvaní těžkooděnci. Do akce se zapojí i strážníci.

V okolí stadiónu budou policisté usměrňovat dopravu. Podle vývoje situace bude policie regulovat i další dopravu.

Do Prahy přijede také deset německých policistů, specialistů na fotbalové násilníky, kteří budou českým kolegům pomáhat. Očekávají, že se hooligans budou v barech a restauracích opíjet a mohli by vyvolávat výtržnosti. Proto bude policie v pohotovosti až do neděle, kdy by měli problémoví fanoušci odjet.

Policie zároveň bude muset zabezpečit průběh Pražského půlmaratonu, který odstartuje v sobotu v poledne na Karlově mostě.

Reklama

Související témata: