Hlavní obsah

Jednadvacítce se lehce zranil gólman Zlámal, do pátku má být fit

NYMBURK

Drobné potíže s brankáři řeší fotbalová reprezentace do jednadvaceti let, kterou v pátek čeká přípravný duel proti Nizozemsku a příští úterý pak další test formy v Německu. V závěru středečního dopoledního tréninku v Nymburku si lehce pochroumal kotník Zdeněk Zlámal. Následné vyšetření na pražské klinice ve Vysočanech vyloučilo vážnější poranění. Zlínský brankář už odpoledne znovu absolvoval celou přípravu a je přichystán v pátek nastoupit.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Ilustrační fotografie

Článek

Menší problémy má i druhý gólman Josef Kubásek, ale také opoře druholigového Sokolova by ve startu nic bránit nemělo. O něco vážněji vypadala situace u Zlámala, ale prvotní obavy byly po kontrole rychle rozptýleny. "Vyšetření jakékoliv zranění vyloučilo, není to nic vážného. Zlámal bude určitě v pořádku," řekl ČTK vedoucí mužstva Ivo Sekerka.

Jednadvacítka, která se připravuje na červnový evropský šampionát v Nizozemsku, stejně jako v úterý i ve středu v areálu nymburského sportovního centra absolvovala dvoufázový trénink. Drobné šrámy mají pouze tepličtí obránci Josef Kaufman s Martinem Kleinem. V sestavě v pátečním duelu proti Nizozemsku, který začne v Mladé Boleslavi v 16:30, by však chybět neměli.

Dvoufázová příprava čeká české mladíky i ve čtvrtek. Dopoledne tým znovu vyrazí do Nymburka, v 16:30 "lvíčata" absolvují oficiální předzápasový trénink na mladoboleslavském stadiónu.

Reklama