Hlavní obsah

Brückner: Teď odejít, to by ode mne byla zbabělost

Kouč české fotbalové reprezentace Karel Brückner i přes silnou kritiku po herně nevydařeném dvojutkání s Německem a Kyprem nezvažoval svoji rezignaci. „Blesklo mi to hlavou, ale dál jsem tuto možnost nezvažoval. Nejde opustit rozdělanou práci, navíc když mám důvěru a respekt mužstva i vedení svazu. To je pro mne důležité. Teď odejít, to by ode mne byla zbabělost,“ říká v obsáhlém rozhovoru, který přinese čtvrteční Právo.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Karel Brückner na srazu fotbalové reprezentace

Článek

Po skandálu v hotelu Praha nehodlal ani vyřadit některé hráče z reprezentace. „ Myslíte, že jsem měl vyřadit ty čtyři hráče, kteří na tom pokoji vůbec nebyli nebo ty, kteří byli na fotografii? V tom pokoji jich bylo víc. Nevím, co je to napadlo, sejít se na tom velkém pokoji. Jindy se slaví narozeniny nebo sedí v lobby baru, kde si dají pivo. Třeba Rosický uznal, že jako kapitán udělal chybu i v tom, že měl dřív zavelet k rozchodu,“ tvrdí v rozhovoru Brückner. Hráči jej také požádali, aby u mužstva zůstal.

Celou záležitost už bere za uzavřenou a nechce se v ní dál pitvat. Podle kouče je miliónová pokuta jen symbolická. „ Největším trestem pro hráče je ta ostuda,“ zdůrazňuje a věří, že fanoušci mužstvu odpustí… „ Určitě, oni nás nezatratili. Možná by býval stačil už druhý gól s Kyprem. Když budeme hrát dobře a postoupíme na mistrovství Evropy, tak nám odpustí.“

Jako hlavní cíl vidí postup na EURO 2008 a odmítá, že by herní styl „vše na Kollera“ už byl přežitý. „ Přečtené to soupeři mají, ale neumější si s tím poradit. Kdyby měl kdokoliv Kollera, tak bude hrát na něj. Nevyužít ho, by byl nesmysl,“ brání se Brückner s tím, že výběr hráčů je úzký, ale mužstvo by se mělo herně zvedat a vítězství nad silnými celky jako je Německo, Nizozemsko nebo Itálie by neměly být už jen minulostí.

Reklama