Hlavní obsah

Zraněného Jiránka nahradí v reprezentaci Hübschman

JABLONEC NAD NISOU

Trenér fotbalové reprezentace Karel Brückner musel udělat první změnu v nominaci pro sobotní kvalifikační zápas ve Walesu. Soustředění mužstva v Jablonci nad Nisou ve středu ráno totiž opustil kvůli potížím s chronickým zánětem Achillovy šlachy na obou nohách obránce Martin Jiránek. Jako náhradník byl povolaný bek Šachťaru Doněck Tomáš Hübschman.

Článek

ČTK to řekl mluvčí týmu Lukáš Tuček. Ještě při pondělním srazu se zdálo, že národní tým netrápí žádné výrazné zdravotní neduhy, dokonce i Tomáš Rosický si pochvaloval, že je po vleklých potížích v pořádku.

"Máme sice nějaké drobné zdravotní problémy z posledních utkání, ale není nebezpečí, že by někdo zápas nemohl absolvovat," mnul si ruce Brückner ještě na odpolední tiskové konferenci. Už dnes ráno ale musel názor změnit, Jiránek se do soboty do pořádku nedá.

Trenér se rozhodl dodatečně nominovat pětadvacetiletého Hübschmana, který se naposledy v reprezentaci objevil v srpnu roku 2005 v přátelském utkání ve Švédsku. Pak z národního týmu vypadl a přišel také o loňský světový šampionát v Německu. Hübschman zatím v národním týmu odehrál 20 zápasů, ve středu odpoledne by už v Jablonci měl absolvovat odpolední přípravu.

Reklama

Související témata: