Hlavní obsah

Britský tisk kritizuje výkon Čechů, loučí se s Giggsem

LONDÝN

Fotbalové naděje Velšanů zastavili podle nedělního vydání The Sunday Times "nudní Češi". V podobném duchu komentují sobotní kvalifikační remízu české a velšské fotbalové reprezentace všechny britské nedělníky a pro většinu z nich je ukončení kariéry reprezentanta Ryana Giggse větším tématem než samotný zápas.

Článek

"Giggs byl hvězdou utkání, ale pohádkový konec se nekonal," napsal v internetovém vydání The Sun. "Ryan Giggs vyzkoušel všechno, co umí, aby dosáhl neočekávaného vítězství Walesu v utkání, kterým dával sbohem mezinárodnímu fotbalu, ale nepodařilo se to," napsal velšský Western Mail. Domácí fanoušci se podle listu obávali, že 75. tým světového žebříčku proti desátým Čechům utrží ostudu. Ale Velšané byli připraveni k protiútokům a Giggs dal v posledních minutách své reprezentační kariéry ze sebe vše.

Giggs a velšská obrana si také vysloužili pochvalu nedělního Independentu. Podle The Sunday Times bylo úsilí Velšanů "vznešené", ale to je vše, co od nich fanoušci v tuto chvíli žádají. "Velšané by si bývali zasloužili dostat se do vedení s ohledem na to, jak málo nápaditě jejich čeští oponenti hráli," napsal reportér nedělníku.

The Observer píše, že Velšané hráli skvěle a Češi bez myšlenky. "Velšané měli smůlu, že nakonec nevyhráli, protože jejich výhra by bývala byla plně zasloužená. V závěru hráli lépe a přesvědčivěji proti soupeřům, kteří stále více ztráceli chuť."

Reklama

Související témata: