Hlavní obsah

Jednadvacítka našla v Nizozemsku dočasný domov v klidu lesoparku

BERG EN DAL

Úplný klid uprostřed zeleného lesoparku, výborné tréninkové podmínky na dosah a také strategické místo, z kterého je blízko na stadióny v Arnhemu a Nijmegenu, kde sehrají své zápasy základní skupiny. To nabízí českým fotbalovým reprezentantům do jednadvaceti let hotel Erica u městečka Berg en Dal, kde tým "lvíčat" před evropským šampionátem v Nizozemsku rozbil svůj hlavní stan.

Článek

V sobotu odpoledne se v něm hráči ubytovali. Vedení českého týmu hledalo hotel pro tým několik týdnů, až se během března rozhodlo po zhlédnutí několika dalších možností právě pro čtyřhvězdičkovou Eriku. Hotel figuroval v nabídce organizačního štábu mistrovství a nakonec oslovil i českou stranu.

"Proč bydlet zrovna u nás? Máme tady krásné okolí, český tým to má kousek k tréninkovým plochám a také na své zápasy," řekl v sobotu českým novinářům manažer hotelu Pim van Booy.

Na úvod souboj s Anglií

Svěřenci kouče Ladislava Škorpila sehrají první zápas v pondělí proti Anglii v Arnhemu, který je od Berg en Dalu vzdálený asi 20 minut cesty. Ve čtvrtek reprezentanti narazí na Srby v Nijmegenu, ten je hned "za rohem". A příští neděli český tým vyrazí k duelu s Itálii znovu do Arnhemu.

"Čechům budu fandit a přát si, aby tady u nás zůstali co nejdéle. Ale když se utkají ve finále s námi, tak asi budu takový rozpolcený," usmíval se Van Booy, jinak také fotbalový fanoušek. "Češi to asi budou mít ale ve skupině těžké, Anglie s Itálií to můžou celé vyhrát. Ale snad naši hosté projdou dál," odhadoval šéf hotelu.

Česká výprava zabrala v jednom křídle hotelu dvě patra a celkem třicet dvoulůžkových pokojů, jeden v ceně 117 eur (asi 3300 korun). Její sektor bude oddělený od ostatních hostů, na klid týmu bude přímo v hotelu dohlížet i ochranka, kterou zajišťují pořadatelé.

Žádné zvláštní požadavky

"Český tým neměl žádné zvláštní požadavky. Jen chtěli, aby snídaně, obědy a večeře byly uzpůsobené sportovcům, což je ale normální. A také si objednali oddělenou místnost na společné stravování a jeden větší pokoj pro taktické přípravy," nastínil Van Booy.

Hotel Erica, který je daleko od ruchu hlavní komunikace a vede k němu asfaltová silnice lemovaná vzrostlými stromy, si sportovní týmy vybírají poměrně často. "Už tady byli třeba basketbalisté Barcelony nebo mládežnické fotbalové reprezentace Srbska a Ruska," uvedl šéf hotelu. Český tým může regenerovat v bazénu, k dispozici je sauna. Hráči se na pokoji mohou zabavit u internetu nebo DVD přehrávačů.

Čeští fotbalisté dorazili do svého dočasného nizozemského domova dnes odpoledne. Už s jednodenním předstihem přivezli dva řidiči do Berg en Dalu dodávku naplněnou bagáží a plechovými bednami s vybavením pro mužstvo.

Turnaj jednadvacítek sice začne už v neděli, ale v ospalém a deštivém sobotním odpoledni to v sídle českého týmu zatím na atmosféře příliš znát nebylo. Jen dva malé plakáty s logem mistrovství a jeho programem u vchodových dveří hotelu a balíček samolepek na recepci připomínaly, že se malé "Euro" už kvapem blíží.

Reklama

Související témata: