Hlavní obsah

´Lvíčata´ bod věnovala nemocnému trenérovi Marečkovi

ARNHEM/PRAHA

Pocit úlevy zaplavil české fotbalové reprezentanty do 21 let po bezbrankové remíze s Anglií v úvodním zápase na evropském šampionátu. V utkání si sice vypracovali víc šancí než soupeř, ale nakonec mohli být rádi za bod, protože záložník Lita tři minuty před koncem kopal penaltu. Nedal. Ale Češi měli nahnáno.

Článek

„Bůh viděl, že jsme byli celý zápas lepší, a nedopustil, abychom takhle nešťastně prohráli. Hodně jsme dřeli a hráli výborně. Kdybychom měli prohrát takovým způsobem, bylo by to strašně smutné. Kdyby to dal, byla by to hrůza,“ uvedl kapitán a stoper Roman Hubník, po jehož ruce sudí odpískal pokutový kop.

Zadák FK Moskva se nijak nevymlouval. „Ta penalta byla jasná. Šel jsem jistit Milana Kopice, Angličan centroval, mně ruce vyletěly nahoru a míč mě akorát krásně trefil,“ popisoval Hubník kritickou situaci. Když se Lita stavěl k penaltě, Hubník se bál o remízu. „Ale viděl jsem, že to nejde do branky. Ani jsem nemusel míč očima tlačit ven,“ usmíval se.

Hodili přípravu za hlavu a dokázali, že na to mají 

Brankář Zdeněk Zlámal netajil, že se snažil exekutora všemožně rozhodit. „Lita vypadal sebevědomě, ale odkryl jsem mu levý kout branky, kam také střílel. Byl v tom i kus štěstí, protože ta střela lízala tyčku. Dát to trochu vedle, třeba se to odrazí do branky. Ještěže to tak dopadlo,“ přemítal Zlámal.

Výsledek věnoval trenérovi Vlastislavu Marečkovi. Někdejší asistent kouče Ladislava Škorpila bojuje s rakovinou a včera se podrobil operaci. „Ten bod je pro něj. Máme ho moc rádi, pořád na něj myslíme,“ prohlásil Zlámal.

Výkon fotbalisty těšil. „Angličané hráli dobře, roztahovali hru do křídel, ale my na to byli výborně připraveni. Vlastně jsme je do ničeho nepustili a sami měli velké šance. Kdybychom něco dali, tak už tu výhru asi udržíme,“ uvedl Daniel Pudil. „Ale ten bod nakonec brát musíme,“ poznamenal liberecký záložník.

Byl rád, že hráči hodili za hlavu nepovedenou přípravu a představili se v úplně jiném světle. „Většina lidí nás odsuzovala a říkala, ať sem ani nejezdíme. Teď jsme dokázali, že na to máme,“ dodal Pudil.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články