Hlavní obsah

Neúčast Rosického český tým neoslabí, říká rakouský trenér

VÍDEŇ

Absence českého kapitána Tomáše Rosického podle trenéra rakouských fotbalistů Josefa Hickersbergra nic nemění na rozložení sil před středečním přátelským zápasem ve Vídni. Devětapadesátiletý kouč prohlásil, že Češi mají jeden z nejsilnějších týmů na světě a respekt má především před jeho ofenzivními schopnostmi.

Článek

O postavení obou mužstev prý jasně vypovídá už jejich umístění ve světovém žebříčku, v němž jsou čeští hráči jedenáctí, zatímco Rakousku patří 82. pozice. "Baroš, Čech a Koller, to jsou jména, kvůli kterým se vyplatí přijít na stadión," řekl Hickersberger na pondělní tiskové konferenci, na kterou přišel národní mužstvo podpořit i spolkový kancléř Alfred Gusenbauer.

Neúspěch na loňském mistrovství světa podle rakouského trenéra neznamená, že by výběr Karla Brücknera slábl. "Tenkrát měli Češi smůlu, že jim vypadli oba útočníci Koller a Baroš a Lokvenc nebyl rozehraný," konstatoval Hickersberger.

Z českého mužstva upozornil především na monackého útočníka, který dal v evropské kvalifikaci v roce 2003 Rakousku ve dvou zápasech tři góly. "V útoku jsou nejnebezpečnější. Koller je navzdory své výšce dobře technicky vybavený," prohlásil.

Rakušanům, kteří příští rok spolu se Švýcarskem hostí evropský šampionát, prý nepůjde ve středu jen o výsledek, ale také o nažhavení publika. "Lidé by se měli s reprezentací ztotožnit. Čím silnější teď budeme, tím lepší budou naše výkony na EURO," uvedl kouč. Podle agentury APA bylo dosud na zrekonstruovaný Stadion Ernsta Happela, který pojme 51 tisíc diváků, prodáno 16 tisíc vstupenek.

Reklama

Související témata: